Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Koncerty Novoměstského Slunohraní zahájí léto

/
/
/
288 Zobrazení



V pondělí 3. července začne 11. ročník Novoměstského Slunohraní. V Horácké galerii budou po celý týden probíhat hudební workshopy pod vedením členů Janáčkova kvarteta. Pořadatelé připravují každoročně také koncerty pro veřejnost. Ty letos proběhnou 4.,5. a 7. červnce na nádvoří Horácké galerie v Novém Městě na Moravě.

Vystoupí ISHA trio, kapela Maraca se zpěvačkou a hráčkou na kvinton Gabrielou Vermelho, Janáčkovo kvarteto a také Letní orchestr, složený ze všech účastníků hudebních kurzů. Vstupenky je možné si rezervovat na www.slunohrani.cz.
Hudební workshopy Novoměstského Slunohraní umožňují neprofesionálním hráčům na smyčcové nástroje setkat se s profesionály a získat mnoho nových podnětů a rad pro své hudební aktivity. Během pěti dnů mají hudebníci možnost navštěvovat kvartetní workshopy pod vedením členů Janáčkova kvarteta, hrát v komorním smyčcovém orchestru pod taktovkou Richarda Kružíka a také zažít speciální workshop, při kterém nahlédnou do jiného hudebního žánru. Letos pro ně připravila Gabriela Vermelho aranž skladby tak, aby mohli s ní a kapelou Maraca vystoupit během večerního koncertu.

V úterý 4. července ve 20.00 přednese ISHA trio svůj mimořádný program, se kterým navštívilo už 20 zemí světa. K podmanivému hlasu sopranistky Lucie Rozsnyó se připojí klavír Sáry Medkové a flétna Kristiny Vaculové. Jak nahlíželi na lidové nápěvy a melodie hudební velikáni Dvořák, Janáček nebo Martinů a jak k nim přistupují soudobí skladatelé? Po dlouhé době se objeví ISHA trio na domácí půdě. A bude to právě v Novém Městě na Moravě.
Ve středu 5.7. 20:00 zavítá do Nového Města na Moravě zpěvačka, skladatelka, hráčka na kvinton a frontmenka kapely MARACA Gabriela Vermelho. Nádvoří zaplaví proud emocí na pomezí hudebních žánrů. Kapela Maraca je neuchopitelná, stejně jako básně portugalského autora Fernanda Pessoy, které protínají její tvorbu. V hudbě se mísí moravské i arabské nápěvy, jemné i drásající tóny s nezaměnitelným zpěvem Gabriely. Věděli jste, že kvinton je viola, která má jednu strunu navíc?

V pátek 7. července 20.00 zakončí Slunohraní slavnostní koncert, během kterého vystoupí Janáčkovo kvarteto a Letní orchestr. Janáčkovo kvarteto se poprvé v Novém Městě na Moravě představí v nové sestavě s violoncellistou Lukášem Polákem. Letní orchestr pod taktovkou Richarda Kružíka bude mít ve svém programu také koncert pro violu a orchestr od J. I. Pleyela. Na violu bude hrát člen Janáčkova kvarteta Jan Řezníček.

Během celého týdne bude před branou Horácké galerie v Novém Městě na Moravě informační kavárna, kde si můžete také zakoupit vstupenky, vyzvednou vaše zarezervované vstupenky a získat informace o koncertech.

  • Facebook
  • Twitter