Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Koncert Daniela Hůlky a Jakuba Pustiny s názvem Pop nebo opera

/
/
/
809 Zobrazení



Po sedmnácté se na Vysočině během srpna a září uskuteční putovní festival nazvaný Jakub Pustina a jeho hosté, který vznikl ve Žďáru nad Sázavou pravidelně představuje po boku žďárského tenoristy Jakuba Pustiny zajímavé pěvce z Česka i zahraniční scény.

Jakub Pustina už dvacet let patří mezi přední operní pěvce a díky své houževnatosti, mohutnému hlasu a talentu se propracoval až na pěvce nejnáročnější operních partů na světě, a to partů Richarda Wagnera. Díky své nezdolné hlasové výdrži a brilantní technice patří do hrstky pěvců na celém světě, kteří jsou schopni zvládnout extrémně dlouhý a extrémně náročný pard Wagnerova Tristana. Jakub Pustina zůstává nadále vysočinským patriotem a jeho festival je tak už neodmyslitelnou součástí kulturního dění na Vysočině.

V minulosti festival hostil vynikající mladé operní pěvce z mnoha zemí světa a mnohdy i už velice známé a renomované umělce. Letošní festival je věnován netradičnímu spojení dvou hudebních žánrů (opeře a muzikálu). Hlavním hostem festivalu je muzikálový zpěvák Daniel Hůlka, který se po boku tenoristy Jakuba Pustiny představí nejenom v muzikálových, ale také operních skladbách. Naopak tenorista Jakub Pustina zazpívá některé muzikálové skladby a dueta. Na klavír oba umělce doprovodí Marta Vašková.

Daniel Hůlka původně vystudoval operní zpěv a teď po téměř 30 letech ohromující muzikálové kariéry se vrací na operní jeviště. „S Danem jsme se potkali při nastudování Dvořákovy opery Rusalka, kde jsem zpíval prince a on vodníka. Hned při prvních tónech jeho árie jsem byl ohromen krásou a mohutností jeho hlasu, který zajisté okouzlí i naše posluchače,“ popisuje první setkání Jakub Pustina

V programu zazní například skladby z muzikálu Dracula nebo Bídníci, ale také árie a dueta z oper Rusalka, Prodaná nevěsta nebo Pucciniho Turandot. „Věřím, že posluchači ocení tento jedinečný koncert a společně si ho s námi užijí. Vždy mě lákalo spojení popového a operního žánru, a tak se moc těším, že mé pozvání na festival přijal jeden z našich nejslavnějších muzikálových zpěváků a ikonický Dracula Daniel Hůlka,“ dodává Jakub Pustina.

Festival má čtyři koncerty a na závěrečném koncertě v Třebíčí vystoupí s Jakubem Pustinou legendární sopranistka světového renomé Gabriela Beňačková.

Termíny koncertů

14. srpna 19.00 Městské divadlo, Žďár nad Sázavou, koncert s Danielem Hůlkou)

19. srpna 19.00 Kostel sv. Rodiny, Havlíčkův Brod, koncert s Danielem Hůlkou)

5. září 19.00 Sál hotelu Gustav Mahler, Jihlava, koncert s Danielem Hůlkou)

17. září 16.00 Bazilika sv. Prokopa, Třebíč, koncert s Gabrielou Beňačkovou)

  • Facebook
  • Twitter