Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Kolaudace třetí etapy skládky TKO Rozinov u Světlé nad Sázavou

/
/
/
799 Zobrazení



Stavba třetí etapy skládky komunálního odpadu Rozinov a rekultivace první etapy patřily k největším investicím Světlé nad Sázavou v letošním roce.

Od května na její realizaci pracovala společnost AQUASYS, spol. s r. o., Žďár nad Sázavou. Celková cena díla byla stanovena na cca 19,3 milionů korun včetně DPH (rekultivace – 4,9 milionů korun, 3. etapa – 14,4 milionů korun). Začátkem října odbor stavebního úřadu a územního plánování Městského úřadu ve Světlé nad Sázavou už vydal Kolaudační rozhodnutí, čímž bylo povoleno užívání obou staveb.
V rámci stavby třetí etapy se uskutečnily rozsáhlé úpravy terénu, odvodnění plání, instalován monitorovací systém na těsnost skládky, provedeno dvouvrstvé těsnění skládky a jeho kotvení. Na těsnění byly položeny svodné drény, které zároveň slouží k odvodu vody i k odplynování do záchytných studní a nakonec byla celá plocha skládky pokryta vrstvou drenážního štěrku o tloušťce 30 cm. V rámci stavby byla ještě vybudována panelová komunikace a propustek. Třetí etapa skládky by měla nyní pojmout zhruba 67 500 m³ odpadu na ploše cca 10 000 m².

  • Facebook
  • Twitter