Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Koláče pro hospic Charitě přinesly 389 840 korun. Sbírka pokračuje online

/
/
/
299 Zobrazení



Charitativní akce Koláč pro hospic přinesl pořadatelům ve středu 4. října výtěžek ve výši 389 840 korun. Do sbírky Oblastní charity Žďár nad Sázavou je stále možné přispívat online platbou. Vybrané peníze pomohou nevyléčitelně nemocným pacientům Domácího hospice Barborka.

Poděkování vedoucí Domácího hospice Barborka Moniky Milichovské patří všem dárcům, partnerským firmám, dobrovolníkům i organizátorům akce. „S vaší pomocí můžeme rozvíjet tolik potřebnou službu žďárské charity. I díky Vám mohou těžce nevyléčitelně nemocní lidé dožít své poslední dny v prostředí, které znají, s lidmi, kteří jim jsou blízcí,“ řekla Monika Milichovská.

Podle průzkumů veřejného mínění si téměř osmdesát procent české populace přeje zemřít doma. Skutečnost je ale opačná, osmdesát procent nemocných umírá ve zdravotnických zařízeních. 

Koláč pro hospic je jednou z možností, jak dát o služba Domácího hospice Barborka vědět těm, kteří ji potřebují. „Současně je pro nás i důležitou finanční podporou,“ řekla Monika Milichovská. Z výtěžku sbírky se pořizují pomůcky a zdravotnický materiál pro tým pracovníků, který zahrnuje lékaře, zdravotní sestry, sociálního pracovníka, pečovatelky, psychologa a duchovního.

Úvodní foto: Sbírka Koláč pro hospice se koná již po jedenácté. V hlavní sbírkový den, ve středu 4. října, obdarovali charitní dobrovolníci v ulicích pěti měst žďárského okresu každého, kdo vhodil do sbírkové kasičky peníze, sladkým koláčem.

  • Facebook
  • Twitter