Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Klienti SeneCura SeniorCentra Humpolec navštívili Senát Parlamentu ČR

/
/
/
246 Zobrazení



Klienti humpoleckého SeneCura SeniorCentra si užili netradiční výlet do Prahy. Jeho součástí totiž byla i návštěva horní komory Parlamentu ČR. Na její půdě klienty přivítal bývalý telčský starosta, hejtman Vysočiny a současný předseda Senátu Miloš Vystrčil.

„Do Prahy vyjeli naši klienti společně s výpravou z dalších čtyř domovů. Celkem jsme tedy akci zorganizovali pro dvacet klientů,“ říká ředitel SeniorCentra Humpolec Lukáš Janout.

Před samotnou návštěvou si klienti vychutnali oběd v centru Prahy a vydali se na příjemnou procházku. Poté již na ně čekaly otevřené dveře Valdštejnského paláce, především jeho reprezentačních prostor.

Palác, který stojí v malebné čtvrti Malá Strana, pochází ze 17. století. Současnou podobu získal v letech 1996 až 2000, kdy proběhla citlivá rekonstrukce. Za ní byl Senát dokonce odměněn evropskou cenou Europa Nostra. Bývalá konírna slouží jako hlavní jednací sál Senátu a právě v ní přivítal klienty předseda Miloš Vystrčil.

Humpolečtí senioři v Senátu Parlamentu ČR

Klienti se dozvěděli množství zajímavostí, především o tom, jak Senát funguje či jak vypadá pracovní den senátora. Zajímalo je však třeba i to, jak se pan předseda dostal k politice či jak relaxuje.

Po diskusi následovala prohlídka interiérů Valdštejnského paláce s průvodkyní, které se podařilo svým odborným výkladem přenést klienty do období raného baroka.

  • Facebook
  • Twitter