Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Strom i ozdoby jsou z jihlavského náměstí pryč, do února zůstane několik stánků a obě kluziště

/
/
/
196 Zobrazení



Jihlavský vánoční strom pokáceli pracovníci technických služeb v pondělí 8. ledna. V druhém novoročním týdnu se také odstraní světelné ozdoby v centru města i zvířata na hradebním parkánu. Do února zůstanou na Masarykově náměstí obě kluziště a několik stánků kolem Mariánského sloupu.

Světelná vánoční výzdoba centra města, včetně zvířat podél hradebního parkánu či projekcí na kostelech se bude tento týden demontovat. V pondělí 8. ledna byl také pracovníky Služeb města Jihlavy odstrojen a dřevorubcem Radkem Šerým následně pokácen vánoční strom. Kácení samotné trvalo pár minut, delší čas zabral úklid a odvoz nařezaných kmenů a větví či zametání pilin.

Jihlava k Vánocům se tak proměnila na Jihlavu po Vánocích. Ta nabídne až do 18. února kruhové kluziště na horním Masarykově náměstí a do 29. února bude možné si zabruslit také na malém umělém kluzišti na parkánu u Brány Matky Boží. Do Hromnic 2. února bude probíhat také Vánoční putování, které letos nabízí stezku po výlohách obchodů v centru, které zdobí řemeslné betlémy z rukou různých výtvarníků i ze sbírek jihlavských rodin.

Více informací, například o novoročních komentovaných prohlídkách a procházkách, najdou zájemci na www.dojihlavy.cz.

  • Facebook
  • Twitter