Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Klienti Domova Háj se intenzivně věnují velikonočnímu tvoření

/
/
/
700 Zobrazení



Klienti Domova Háj se v rámci sociálně-aktivizačních činností v současné době intenzivně věnují velikonočnímu tvoření. Zdobí nejen velikonoční vajíčka, ale také rádi pracují se dřevem a vyrábí v dílně velikonoční zajíce, dále například velikonoční přání, věnce a slaměné slepice.

„Deset dnů před velikonočním pondělím začnu plést pomlázky, naučím to rád i kamarády, kteří za mnou přijdou do komunitního bydlení,“ uvedl pan Zdeněk.
Výsledky jejich snažení si můžete přijít prohlédnout, a případně i zakoupit, na Prodejní velikonoční prodejní výstavu v Ledči nad Sázavou, která se koná 11. – 12. dubna vždy od 9.00 do 16.00, nebo na Světelské farmářské trhy 18. dubna od 8.00 do 16.00.
Klienti domova se zapojí i do velikonoční výtvarné dílny, která se uskuteční 10. dubna od 14.00 do 16.00 v dětském oddělení městské knihovny ve Světlé nad Sázavou. Už se těší na děti s rodiči a prarodiči, kteří za nimi přijdou.
Domov Háj prochází procesem transformace. Z ústavního zařízení se klienti postupně stěhují do komunitního bydlení. V rámci sociálně-aktivizačních činností si získávají pracovní návyky, a připravují na uplatnění na trhu práce. Účast na akcích také pomáhá v zapojení klientů do komunity obcí, ve kterých nově žijí, resp. za dva roky žít budou.

  • Facebook
  • Twitter