Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Každá koruna pomáhá. Tři králové koledují pro žďárskou charitu

/
/
/
390 Zobrazení



Dvacátý třetí ročník Tříkrálové sbírky, kterou pořádá Charita Česká republika, začne 1. ledna 2023. Prvních patnáct dní nového roku její konání ve žďárském okrese zajistí Oblastní charita Žďár nad Sázavou.

„Do terénu jsme předali pět set šedesát kasiček, které má na starost osmdesát asistentů,“ řekla Michaela Knížková, koordinátorka Tříkrálové sbírky Oblastní charity Žďár nad Sázavou. Městy a obcemi Žďárska projde s koledou na sedmnáct set koledníků.
K + M + B, Kristus požehnej tomuto domu, píší tři králové na dveře. „Pojďme i my drobným darem do Tříkrálové sbírky napsat lepší životní příběh klientům služeb Oblastní charity Žďár nad Sázavou. Jejich vděk a úsměv ve tváři ať je nám odměnou,“ vyzvala ředitelka žďárské charity Jana Zelená. Výtěžek sbírky je určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším lidem v nouzi všude tam, kam dosáhne pomoc Charity ČR.

Pro ty, kteří chtějí podpořit Tříkrálovou sbírku, ale koledníci je nezastihli doma, nebo se k nim domů nedostali, existuje možnost online přispění. Na webu www.trikralovasbirka.cz je připravena takzvaná online kasička. Přispět lze také na webu www.zdar.charita.cz a to prostřednictvím QR platby.

Tříkrálová sbírka 2023 v Oblastní charitě Žďár nad Sázavou v číslech
Počet kasiček: 560
Počet koledníků: cca 1700

Tříkrálová sbírka 2022 v Oblastní charitě Žďár nad Sázavou
534 kasiček ukrývalo 4 189 233 korun

  • Facebook
  • Twitter