Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Kašny na Masarykově náměstí v Jihlavě se začínají napouštět

/
/
/
534 Zobrazení



Z kašen na Masarykově náměstí v Jihlavě začnou za nedlouho zurčet proudy vody. Napuštění Neptunovy kašny na horním náměstí začalo v polovině tohoto týdne, kašna Amfitrité na dolním náměstí se s napuštěním opozdí do příštího týdne.

„Na části kašny Amfitrité se objevila černá skvrna a je potřeba zjistit proč. Při opravách v minulém roce však byla kašna ošetřena ochranným nátěrem, je tedy velice pravděpodobné, že skvrna bude jen povrchová a jejím původcem je právě zmíněný zákryt,“ sdělil Ondřej Stránský z odboru správy realit magistrátu města.

Napuštění jedné kašny trvá zhruba den a voda v nich zůstává přes léto až do podzimu, zpravidla se vypouštějí na konci října, při přízni počasí v nich může voda zůstat až do pozdního podzimu. Montáž krytů na kašny zajišťují pracovníci zmíněné externí firmy, o napouštění kašny se starají pracovníci odboru správy realit jihlavského magistrátu.

  • Facebook
  • Twitter