Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Kanadští softbalisté v Brodě přehráli USA. Diváci viděli čtyři homeruny

/
/
/
537 Zobrazení



Severoamerické derby v brodské Hippos aréně mělo vynikající úroveň. Kanaďané byli od začátku v těsném vedení, o náskok se ale museli strachovat až do konce. Po vítězství 4:1 mají v podstatě jistý postup mezi osm nejlepších týmů šampionátu.

Kanaďané v utkání, při kterém je podporovaly desítky fanoušků zpoza oceánu, poprvé skórovali ve druhé směně. Až za plot nejprve odpálil Blake Hunter a vzápětí tentýž kousek předvedl Bryan Abrey. Ve třetím dějství pak další kanadský homerun zaznamenal Stephen Mullaley a zvýšil už na 3:0.

Za Kanadu navíc skvěle nadhazoval Patrick Burns. Ten Američanům poprvé povolil odpálit až ve čtvrté směně. A opět to byla rána až za plot. Čtvrtý homerun večera předvedl Matt Palazzo – 3:1.

Nejdramatičtější momenty pak přišly v závěru duelu. Kanaďané nejprve v šesté směně po sérii chyb zvýšili na 4:1. V následujícím dějství – kdy měli Američané poslední šanci na obrat – ale nový kanadský nadhazovač Scott Lieph viditelně znervózněl. Hned dva soupeři proti němu dokázali odpálit a obsadili první a třetí metu.

Následně ale po oddechovém času už Lieph svým zbývajícím soupeřům nedal šanci na zisk dalších bodů a Kanada tak udržela důležité vítězství 4:1. Díky němu zůstává po pátém hracím dnu na čele základní skupiny B. Jen souhra náhod ji tak může ještě připravit o postup do čtvrtfinále. To Američané zatím ze čtyř zápasů na turnaji vyhráli jen dva a o cestu do play-off budou muset ještě bojovat.

Kromě večerního duelu viděli diváci v úterý v Brodě ještě jednoznačnou výhru Venezuely nad Nizozemskem 9:1 a pak dva dramatické duely – Singapur přetlačil Jižní Afriku 4:3 a Austrálie předčila Dánsko 5:3.

Ve středu se v Brodě budou znovu hrát zápasy skupiny A. Fanoušci tak budou moct do Hippos arény opět přijít podpořit český tým. A tentokrát už půjde opravdu o hodně. V úterý totiž Češi prohráli s Argentinou 3:6. Další zaváhání si tak už – pokud chtějí postoupit do čtvrtfinále – nemůžou dovolit. Ve středu v 19.30 v Brodě narazí zatím na nejslabší tým skupiny – Filipíny.

Kromě českého duelu se ve středu v Brodě znovu představí například také Japonci, Novozélanďané nebo zatím asi nejpříjemnější překvapení turnaje Kubánci.

Středeční program mistrovství světa v Havlíčkově Brodě:

10.30 Botswana – Mexiko
13.30 Kuba – Argentina
16.30 Nový Zéland – Japonsko
19.30 Česko – Filipíny

  • Facebook
  • Twitter