Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

K zápisům do prvních tříd přišlo v Jihlavě 601 budoucích školáků

/
/
/
214 Zobrazení



V Jihlavě skončily zápisy do prvních tříd. Do jedenácti základních škol přijali ředitelé 601 prvňáčků a dalších 72 dětí půjde v září do pěti přípravných tříd. Oproti loňsku navíc ubylo odkladů. Zatímco loni jich školy vyřídily 162, letos jich udělily 123.

Všechny děti se do své preferované školy dostaly. „V současnosti ale ještě řešíme cca 60 duplicit, kdy rodiče poslali přihlášku na více základních škol,“ podotkl vedoucí odboru školství, kultury a tělovýchovy Tomáš Koukal.

Zápisy do školek
Aktuálně se na zápisy připravují jihlavské mateřské školy Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou. Konat se budou 6. a 7. května a volných je více než 500 míst. „Předpokládáme proto, že děti s trvalým pobytem nebo místem pobytu v Jihlavě, které jsou narozené do konce října 2021, se do školek dostanou,“ řekl Tomáš Koukal.

Zároveň doporučuje, aby šli rodiče s dětmi k zápisům do své spádové mateřské školy. „Pro přihlášení k předškolnímu vzdělávání je potřeba předložit vyplněnou žádost o přijetí dítěte do dané školky, lékařské potvrzení o očkování – netýká se pouze předškoláků, rodný list dítěte k ověření totožnosti a trvalého bydliště, doklad o ověření totožnosti zákonného zástupce a vyplněný zápisový list,“ vyjmenoval vedoucí odboru školství. U cizinců je potřeba kopie dokladu o pobytu v České republice.

  • Facebook
  • Twitter