Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jarní Sbírka potravin v Jihlavě byla úspěšná

/
/
/
167 Zobrazení



V sobotu 13. dubna se uskutečnila na mnoha místech České republiky Sbírka potravin. Zájemci mohli věnovat lidem v nouzi základní trvanlivé potraviny, drogistické zboží či hygienické potřeby a dětskou výživu. Oblastní charita Jihlava sbírku tradičně uskutečnila v jihlavském Lidlu v Okružní ulici a nově v Ternu v Rantířovské ulici.

Shromáždilo se tu 1 632 kg darovaných věcí. V celé ČR se vybralo 467 tun potravin a ostatního zboží „Jsme vděční, že se stále najde mnoho lidí, kteří myslí na druhé a dokáží se rozdělit,“ uvedla Ida Kopalová Mitisková, koordinátorka potravinové pomoci z jihlavské Charity.

Darované potraviny budou rozdělovány potřebným lidem, kteří jsou klienty Oblastní charity Jihlava, nebo mají potvrzení o hmotné nouzi od příslušné instituce.

„Potraviny vydáváme osobám v nouzi, které k nám pošle úřad nebo klientům našich služeb. Nejčastěji pomoc poskytujeme matkám samoživitelkám a seniorům. Pomáháme i osobám bez domova, nebo rodinám, které se ocitly v momentální nouzi vlivem různých okolností,“ objasňuje dále Kopalová Mitisková.

V roce 2023 byla Oblastní charitou Jihlava poskytnuta jednorázová materiální pomoc (potraviny, hygiena) 406 potřebným osobám, nacházejících se v akutní nouzi.

Další kolo Sbírky potravin v Jihlavě se chystá na podzim 2024.

  • Facebook
  • Twitter