Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

K podpoře Ukrajiny se přidala Jihlava, na jihlavské radnici vlaje ukrajinská vlajka

/
/
/
583 Zobrazení



Útok ruské armády na Ukrajinu představitelé Jihlavy odsuzují. Vojenský nevyprovokovaný úder proti suverénnímu státu vnímají jako neospravedlnitelnou agresi. Vyzývají proto vládu České republiky, aby ve spolupráci se spojenci a NATO podnikla veškeré kroky k podpoře Ukrajiny a jejich obyvatel.

Vedení Jihlavy je navíc připraveno podat obyvatelům Ukrajiny pomocnou ruku v podobě dočasného bydlení. Pokud začne Česko přijímat uprchlíky, může jim město nabídnout prostory v bývalé budově domu dětí a mládeže v Brněnské ulici. „Je to samozřejmě dočasné řešení. Ale jsou tam základní věci jako teplo, voda a postele na přespání. Nebráníme se ani finanční nebo humanitární pomoci,“ uvedla primátorka Karolína Koubová.

Vedení města je také v kontaktu s partnerským městem Užhorod, kterému v týdnu zaslalo dopis s vyjádřením podpory a solidarity. „V dopise jsme se zároveň ptali, zda a s čím bychom jim mohli pomoci. Čekáme teď na jejich reakci,“ dodala Karolína Koubová.

Na jihlavské radnici visí ode dneška jako gesto podpory ukrajinská vlajka, okna Brány Matky Boží se včera rozsvítila modrou a žlutou barvou stejně jako svítí v barvách Ukrajiny budova Horáckého divadla v Jihlavě. „Jsem moc ráda za vlnu solidarity, která se už teď zvedá. Opravdu mě to velmi mile překvapilo. Ukrajina je samostatný suverénní stát a nikdo do toho nesmí zasahovat,“ myslí si jihlavská primátorka.

  • Facebook
  • Twitter