Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jiří Pavlica a kapela Hradišťan opět vyprodali havlíčkobrodské Městské divadlo Ostrov

/
/
/
1554 Zobrazení



Vyprodat sál do posledního místa dokáže jenom pár umělců, mezi ně patří i hudebník Jiří Pavlica s kapelou Hradišťan. Psal se rok 1978, když to všechno začalo a od té doby se toto seskupení s vysokou uměleckou i interpretační úrovní, nezvykle širokým žánrovým záběrem a netradičním repertoárem mění na stálici malých i velkých pódií.

Původně folklorní kapela se vlivem svého uměleckého vedení a dramaturgie proměnila v alternativní hudební seskupení, které obsáhne oblouk od lidové tradice až po oblast soudobé hudby.

Středeční Tříkrálový koncert v Havlíčkově Brodě se nesl ještě v dozvucích vánočních svátků, které připomnělo několik písní a koled z repertoáru Hradišťanu. Až na pár novinek věnoval Hradišťan převážnou část večera svému tradičnímu repertoáru a na konci neopomněl v duchu tříkrálové tradice vyzvat diváky, aby podpořili veřejnou sbírku Spolku Epigram na obnovu kostela svaté Kateřiny, jehož sbírková kasička je pravidelně umístěna ve foyer MDKO. Tříkrálový koncert tak přinesl radost divákům i opravovanému kostelu.

Velký potlesk po každé odehrané písničce i nadšený aplaus ve stoje na závěr byly jasný důkazem toho, jak moc se koncert líbil. Hudba Hradišťanu, spojující různé hudební žánry a proudy, je tak právem stále považována za originální fenomén české kulturní scény.
„Hradišťan k nám zavítal po necelých dvou letech, v mezidobí vystoupil ještě na společném koncertu s Vlastou Redlem u sousedů ve velkém sále KD Ostrov,“ doplňuje jednatel Městského divadla a kina Ostrov Tomáš Hermann. „Velmi mne potěšila příjemná a pohodová atmosféra, jež zarámovala adventní a sváteční čas. Přispěl k tomu výběr písní, jež v závěru gradoval pásmem známých koled a dvěma částmi Pavlicovy pastorální Missy Brevis. A i když publikum zpívalo spolu s Jiřím Pavlicou Hajdom, hajdom, všichni dom, věřím, že se k nám do divadla zase brzy vrátí!“

  • Facebook
  • Twitter