Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlavští kriminalisté dopadli dvojici zodpovědnou za krádeže za necelých sto tisíc.

/
/
/
800 Zobrazení



Za škodu ve výši bezmála sto tisíc korun s největší pravděpodobností může dvojice, která v červenci „pracovala“ po celé Vysočině. Muž a žena jsou už vyšetřování s jinou majetkovou, v případě muže navíc drogovou trestnou činností. Muž – recidivista skončil ve vazbě.

„Na základě operativního šetření kriminalisté zjistili, že se dvojice dopustila série krádeží, a po muži i ženě vyhlásili na základě vydaného souhlasu se zadržením celostátní pátrání. Krátce nato dopadli oba hledané v Jihlavě. Muže společně se ženou zadrželi kriminalisté minulý týden v časných ranních hodinách v lokalitě ulice Hybrálecká. Oba skončili v policejní cele,“ informovala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Kradli ve sklepech domů i v kostelech

Dvojice čelí obvinění, že v období druhé poloviny července kradla na Jihlavsku, Havlíčkobrodskou, Pelhřimovsku a také Žďársku. V Lukách nad Jihlavou vnikli do bytového domu, přístupné prostory prohledali a ukradli dvě jízdní kola a oblečení. V obci na Třešťsku se muž pokusil dostat do kostela, což se mu nepodařilo. Úspěšná dvojice nebyla ani při vloupání do kostela v Herálci na Havlíčkobrodsku. V Humpolci vnikli do bytového domu a vloupali se do místnosti kolárny. Přivlastnili si jízdní kolo, koloběžku a skateboard. Ve Velkém Meziříčí se dvojice na různých místech vloupala do sklepních kójí dvou bytových domů a odnesla si elektrokoloběžky.
Část ukradených věcí se kriminalistům podařilo vypátrat a zajistit, budou se tak moci vrátit zpět jejich majitelům.

Na základě shromážděných důkazů rozšířil policejní komisař trestní stíhání zadrženého třiačtyřicetiletého muže a také ženy. „Oba byli obviněni z přečinu krádeže spáchané ve spolupachatelství a žena dílem účastenství ve formě pomocníka. Dále jsou obviněni ze spáchání přečinu porušování domovní svobody,“ řekl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti opakovaně odsouzen, především za majetkovou trestnou činnost, trest si opykal i ve věznici. Také žena už byla za trestnou činnost trestána.
Muž skončil ve vazbě a žena je stíhaná na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost hrozí obviněnému muži až pět let vězení, žena může skončit za mřížemi na dva roky.

  • Facebook
  • Twitter