Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlavské školy přijaly při zápisech 614 budoucích prvňáčků

/
/
/
635 Zobrazení



Základní školy v Jihlavě připravují zápis i pro děti uprchlíků z Ukrajiny. Vyčleněno je pro ně zhruba šedesát míst. Při zápisech do prvních tříd přijaly základní školy zřizované městem 614 dětí. Velký zájem byl o Základní školu Seifertova a Havlíčkova, kde se bude o zbytek volných míst losovat.

„Všechny děti ze spádového obvodu se na školu dostaly, nicméně zbylých volných míst bylo méně než přihlášených. Proto se uskuteční za účasti zřizovatele a rodičů, kteří mají zájem, losování,“ uvedl vedoucí odboru školství jihlavského magistrátu Tomáš Koukal.

Zájemci, kteří v losování o danou školu úspěšní nebudou, půjdou převážně na Základní školu Demlova nebo Křížová. O kolik dětí se bude losovat, rozhodne i počet duplicit na jednotlivých základních školách.

133 dětem, které letos přišly k zápisu, udělili ředitelé odklad. O přípravné třídy pak projevili zájem rodiče 56 dětí. „Přípravné třídy jsou určeny jednak pro děti s odkladem, nebo pro ty, které jsou narozené na podzim a ve školce by se coby předškoláci už nudily,“ vysvětlil Tomáš Koukal.

V Jihlavě se 1. června uskuteční také zápis pro děti uprchlíků z Ukrajiny (s dočasnou ochranou) s místem pobytu v krajském městě. Na základních školách je pro ně vyčleněno cca 60 míst a dalších 40 jich je volných v přípravných třídách.

Zápisy do mateřských škol se uskuteční 9. a 10. května, pro děti z Ukrajiny pak 2. června.

  • Facebook
  • Twitter