Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlavská nemocnice nabízí memoryboxy

/
/
/
441 Zobrazení



Vzpomínkovou schránku pro miminko, které si rodiče neodvezou domů. Boxy mají nově na gynekologicko-porodnickém oddělení jihlavské nemocnice. Dostanou ho rodiče v případě úmrtí miminka v děloze, nebo těsně po porodu.

„Ztráta miminka je velmi smutnou událostí nejenom pro rodinu, ale také pro nás, pro personál porodnice. Jsme připraveni rodiče maximálně podpořit,“ říká primářka gynekologicko-porodnického oddělení Petra Herboltová. Nemocnice Jihlava se zařadila mezi instituce, které poskytují podporu rodinám při perinatální ztrátě ve formě takzvaných memoryboxů.
Jejich výrobu, distribuci a také poradenství v této situaci zajišťuje perinatální hospic Dítě v srdci. V případě úmrtí miminka v děloze či těsně po porodu může rodina využít oblečení, dětský olejíček, dětskou knížku, sadu na otisky chodidel či plyšové hračky uzpůsobené této situaci, které rodičům pomáhají přivítat a zároveň se rozloučit s jejich miminkem. Zůstává jim pak sada vzpomínkových předmětů, která jim bude navždy připomínat jejich krátkou péči o miminko a usnadní jim období truchlení. Obsah boxů bývá různý a je rodinám poskytován zdarma.


„Nemocnice poskytuje také poradenství vyškolenými krizovými interventkami, či klinickým psychologem, a pomoc sociálních sester s organizací situace v tomto obtížném období,“ doplňuje primář dětského oddělení Martin Zimen.
V jihlavské porodnici každým rokem stoupají počty narozených dětí. Ten poslední čítal 1414 dětí. Situace, kdy budou rodiče dostávat memobybox je výjimečná, přesto několikrát do roka nastane.

  • Facebook
  • Twitter