Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlavská lékařka vydala v Evropě ojedinělou knihu

/
/
/
831 Zobrazení



Jihlavská kožní lékařka Zuzana Nevoralová vydala novou knihu zabývající se základními chorobami na obličeji a jejich léčbou. Publikace je určena nejen dermatologům, ale i praktickým lékařům pro děti a dorost a praktickým lékařům pro dospělé.


Spoluautorkou a hlavní editorkou v Evropě ojedinělé knihy Obličejové dermatózy je vedoucí jihlavské Akné poradny lékařka Zuzana Nevoralová. Spoluautorkami jsou docentka Jarmila Rulcová z Brna a asistentka Nina Benáková z Prahy. Kniha popisuje základní choroby na obličeji a jejich léčbu. Obdobná kniha vyšla už před dvěma lety, ale byla během tří měsíců kompletně rozebrána. Proto se autorský kolektiv rozhodl napsat druhé, rozšířené a doplněné vydání.

Zuzana Nevoralová

Křest této nové knihy proběhl na konferenci Akné a obličejové dermatózy tento měsíc v Brně. Už nyní má kniha velmi pozitivní ohlasy. „Choroby obličeje jsou velmi deprimující pro každého člověka, a proto jsou dobrá diagnostika a znalost léčby velmi důležité. Snad i proto je o knihu velký zájem. Publikace je určena nejen dermatologům, ale i praktickým lékařům pro děti a dorost a praktickým lékařům pro dospělé,“ dodává Zuzana Nevoralová.
Akné poradna byla v jihlavské nemocnici založena 1. září 1999 a příští rok oslaví dvacet let svého trvání. Ošetřeno zde bylo už téměř tři tisíce nejzávažnějších případů akné a růžovky z Vysočiny i z okolních krajů. Vedoucí lékařka Zuzana Nevoralová je místopředsedkyní sekce Akné a obličejové dermatózy České dermatologické společnosti a účastní se jednání stran léčby akné a růžovky v rámci evropských kongresů. Byla i poradkyní EMA v Londýně pro léčbu retinoidy.

  • Facebook
  • Twitter