Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlava zajišťuje skály

/
/
/
502 Zobrazení



Od loňska už chrání sítě svah u Staré plovárny v Jihlavě, letos se začíná pracovat na dalších dvou skalních masivech – u Teniscentra a pod hřbitovem na Kalvárii.

Město Jihlava zajistilo skalní masiv na Křižíkově ulici, aby případné kamení nemohlo nikoho a nic ohrozit. Svah nad garážemi nedaleko Staré plovárny je zajištěn pevnými ocelovými sítěmi kotvenými přímo do svahu. Opatření si vyžádalo investici ve výši 2,2 milionů korun. Jde zatím o první takto zajištěné místo v Jihlavě. Brzy se ale budou zabezpečovat i skály pod hřbitovem na Kalvárii a v Mostecké ulici blízko Teniscentra. Tam už několik měsíců na možné problémy s padajícím kamením upozorňují dopravní značky.

Projektová dokumentace na zajištění stability skalní stěny v ul. Křižíkova a v ul. Mostecká byla zpracována firmou CTB, a. s., Praha. Už v loňském roce proběhla realizace v Křižíkově ulici, v lokalitě Mostecká došlo k úpravě projektové dokumentace, kde bude obdobným způsobem podél skalní stěny a přilehlých svahů provedeno zabezpečení ochranného záchytného plotu ve výšce dvou metrů. Realizace se předpokládá na podzim letošního roku, popř. na jaře 2021.

V Mlýnské ulici technici zajistí skalní stěny v těsném sousedství hřbitova Na Kalvárii. Zajištění provedou kombinací vysokopevnostních sítí kotvených do skalního masívu a ochranného záchytného plotu pod skalní stěnou. Realizace se předpokládá do konce roku 2020.

  • Facebook
  • Twitter