Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Černý srpen na silnicích Vysočiny má další oběť

/
/
/
627 Zobrazení



Před pátou hodinou odpoledne došlo na 139. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu k dopravní nehodě. Z prvotního šetření na místě vyplynulo, že se střetlo nákladní a dodávkové auto.

„Pětadvacetiletý řidič dodávkového vozu, cizí státní příslušník, projížděl po dálnici v pravém jízdním pruhu. Z dosud nezjištěných příčin narazil do nákladního auta, které v tu chvíli stálo v pravém jízdním pruhu v koloně vozidel.
Nákladní auto mělo při zastavování, i při následném stání na konci kolony, v činnosti výstražné světelné zařízení. Řidič dodávkového vozu zůstal po nárazu v autě zaklíněný. Utrpěl těžká zranění neslučitelná se životem a na místě dopravní nehody zemřel.
Řidič a spolujezdec z nákladního vozu byli z preventivních důvodů převezeni na lékařské vyšetření do jihlavské nemocnice. U řidiče nákladního vozu policisté na místě dechovou zkouškou vyloučili alkohol. U řidiče dodávky byla nařízena zdravotní pitva. Hmotná škoda na havarovaných vozidlech dosáhla částky 700 000 korun,“ přiblížila Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Ke srážce vyjížděly dvě posádky Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina z Jihlavy a Velkého Meziříčí. „Jedna osoba utrpěla následkem havárie zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehla. Druhou osobu transportovali záchranáři s lehčím zraněním na urgentní příjem Nemocnice Jihlava,“ potvrdil smutný účet nehody Petr Janáček, tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina.

Dálnice D1 byla po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému zcela uzavřena, poté se podařilo zprůjezdnit jeden jízdní pruh a kolem půl osmé se podařilo v místě plně obnovit provoz. O hodinu později byl provoz v místě bez kolon.

  • Facebook
  • Twitter