Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlava: Studenti studentům aneb Co se dělo v listopadu 1989

/
/
/
723 Zobrazení



Na čtvrtek 14. listopadu připravila Vysoká škola polytechnická Jihlava v rámci programu Svobodná třicítka ve vstupních prostorách a v aule školy připomínkovou akci k 30. výročí od sametové revoluce.

Akci zahájí v 11.00 úvodním slovem rektor školy Václav Báča společně se zástupci Kraje Vysočina a statutárního města Jihlava. Následovat bude vystoupení studentů, které se bude dotýkat citlivých témat s tímto obdobím spojených a vystoupení kytaristy s dobovými písněmi a ukázka totalitní výuky s pravou soudružkou učitelkou.
Od 13.00 proběhne panelová diskuze s aktéry listopadových událostí v Kraji Vysočina, kterou povede významný český režisér Igor Chaun. Účastníky diskuse bude Pavel Svítil, Petr Kubíček, farářka Daniela Brodská, Pavel Toman a Martin Laštovička. Všechny tyto osobnosti byly aktivními hybateli událostí spojenými s listopadem 1989 a dotýkal se jich pád totalitního režimu. Po 14.00 proběhne ve vestibulu školy představení divadla VOKO a po jeho skončení se společně vydáme se studenti, pracovníky školy a zájemci z řad veřejnosti průvodem k památníku Klíče, kdy si cestou zacinkají účastníci klíči a transparenty si připomeneme absurdnost tehdejší doby.

  • Facebook
  • Twitter