Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlava otevírá i ostatní veřejně přístupná dětská hřiště a sportoviště

/
/
/
923 Zobrazení



Vedení jihlavské radnice rozhodlo o dodatečném otevření veřejně přístupných dětských a sportovních hřišť, která byla v rámci nouzového stavu v České republice uzavřena v polovině března. Brány hřišť se otevřou v pátek 24. dubna.

Téměř 40 sportovišť a 80 dětských hřišť v Jihlavě je od pátku 24. dubna opětovně otevřeno. Návštěvníci hřišť budou muset nadále dodržovat bezpečnostní i hygienická opatření nařízená vládou. Hřiště budou pravidelně obcházet strážníci městské policie, kteří budou situaci kontrolovat.

„Po debatě s právníky jsme došli k závěru, že vládní nařízení na veřejně přístupných sportovištích a dětských hřištích ve vlastnictví města lze uplatnit. Každý návštěvník bude muset dodržovat hygienická opatření a chovat se slušně a ohleduplně. Věříme Jihlavanům, že to dokážou a prosíme, aby každý opravdu držel rozestup nebo měl roušku. Pokud se na jakémkoli hřišti projeví přenos nákazy, tak jsme opět na začátku a venku si na těchto hřištích nezasportujeme ani v létě a o prázdninách,“ uvedl náměstek primátorky pro oblast sportu Petr Ryška.

Na branách hřišť jsou rozvěšena oznámení o vládních nařízeních a výzva k jejich dodržování. Na hřišti musí nosit ochranu dýchacích cest všechny osoby s výjimkou těch, které jsou od ostatních vzdáleny na dva metry. Zároveň může podle nového nařízení vlády z 24. dubna společně sportovat až 10 osob, a to s výjimkou členů domácnosti, opět ale platí pravidlo, že pokud od sebe sportující stojí více než dva metry, může jich být na sportovišti větší počet. Povinnost nosit roušku se však podle prohlášení vlády z 30. března nevztahuje na děti do dvou let. Doporučujeme sledovat aktuální vládní nařízení.

Vzhledem k uvolňování bezpečnostních opatření měníme také Mapu nouzového stavu. Která hřiště kde po Jihlavě již navštívit? Jaké úřady a jak fungují? A ve které restauraci seženete jídlo přes dovoz nebo okénkový prodej? To i mnohem víc zjistíte na www.jihlava.cz/nouzovystav.

  • Facebook
  • Twitter