Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlava má Adiktologickou ambulanci, klienty podporuje v abstinenci

/
/
/
602 Zobrazení



Nová Adiktologická ambulance v Jihlavě už má jedenáct klientů. Služba, kterou oblastní charita nabízí od začátku dubna, pomáhá lidem potýkajících Adiktologie je novou sociálně – zdravotní službou Oblastní charity Jihlava.

Za první měsíc fungování se pracovníky ambulance obrátilo 16 zájemců se se závislostí. „Nejčastěji na alkoholu a jiných drogách a usilujících o abstinenci,“ uvedla vedoucí ambulance Anna Mištová.

Na pracovníky Adiktologické ambulance se v dubnu obrátilo celkem 16 lidí, kteří mají problémy nejen s alkoholem, ale i pervitinem nebo THC. „Proběhlo celkem 20 individuálních konzultací a s 11 zájemci proběhla osobní konzultace. Stali se tedy uživateli služby,“ doplnila Anna Mištová.

Podpora klientů v abstinenci

Cílem spolupráce tedy může být dosažení abstinence nebo kontrolovaného užívání, případně udržení abstinence. „Adiktologická ambulance podporuje klienty v abstinenci, protože návrat z bezpečného prostředí psychiatrické nemocnice zpět do běžného života, je velmi náročný. Mnoho lidí z veřejnosti má představu, že po ukončení léčby, je závislý člověk takzvaně vyléčen a může tedy začít pít znovu, jen tak příležitostně. Realita je však hodně jiná,“ vysvětlila Anna Mištová.

Absolvováním ústavní léčby to všechno teprve začíná, klienti se musí naučit žít svůj život bez alkoholu nebo dalších látek, které byly neoddělitelnou součástí jejich životů i po celá desetiletí. Klienti se učí řešit své problémy, uvolňovat úzkosti a čelit strachům jiným způsobem než v podnapilosti nebo intoxikaci.

Adiktologická ambulance má sídlo v budově Káčka na adrese U Větrníku 17 v Jihlavě. Provozní doba pro klienty je ve všední dny:

Úterý 12.00–18.00
Středa 7.00–12.00
Čtvrtek 8.00–16.00

Objednat se lze předem na telefonu +420 731 771 984.
Podrobnější informace jsou k dispozici na webu Adiktologická ambulance (charita.cz).

  • Facebook
  • Twitter