Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlava letos opět součástí výzvy Do práce na kole

/
/
/
1012 Zobrazení



Výzva Do práce na kole každoročně směřuje k ozdravení měst a motivaci k bezmotorovému pohybu. Letos proběhne jinak, soutěžit se ale bude v tradičním termínu – po celý květen. Zapojí se i Jihlavané.

Velká část zaměstnanců, drobných podnikatelů, ale i úředníků vyměnila své běžné pracoviště za kuchyňský stůl, péči o děti, šití roušek, karanténu či kombinaci více variant. Úplně všem z nich chce ale spolek AutoMat přinést rozptýlení a v době rušení všech kulturních, společenských i sportovních akcí nabídnout výzvu, která spojuje a přispívá k lepší kondici i dobré náladě.

Výzva Do práce na kole bude probíhat přes celý květen. Do kampaně je možné se hlásit až do konce dubna. Do 15. dubna je navíc snížený registrační poplatek na 290 Kč.

Původní myšlenka se v letošním roce přizpůsobuje aktuální situaci a do maximální míry se přizpůsobí těm, kteří budou i v květnu na home office, v karanténě, pečovat o děti apod. Tito lidé si budou moci zapisovat zdravotní vycházky, cvičení doma (rotoped, joga apod.). I nadále budou samozřejmě fungovat klasické principy jako možnost chodit a jezdit na kole do práce a zapisovat si tyto aktivity (pro letošek lze zapsat cestu s jakoukoli vzdáleností).

„Do výzvy se každoročně zapojuje i vedení města Jihlavy, tentokrát plánujeme vytvořit dva týmy,“ uvedl uvolněný radní města Jihlavy Daniel Škarka, který se zúčastnil i loňského ročníku.

„Loni se do výzvy zapojilo 20 000 účastníků z celé republiky. Letos asi nebudou počty takové, ale už teď máme 7300 zaplacených registrací a další tisíce nadšenců registraci dokončují,“ doplňuje Jan Haruda.

Více informací a registrace na www.dopracenakole.cz/mesto/jihlava.

  • Facebook
  • Twitter