Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Ježíšek z Teleflexu opět nezklamal

/
/
/
789 Zobrazení



Díky žďárské firmě Teleflex mohly děti ze Sociálně aktivizačních služeb (dále SAS), spadajících pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou, i v letošním roce napsat svá přání. Přáníčka pak ozdobila v Teleflexu tradiční vánoční strom, odkud si pracovníci mohli vybrat právě to, které je nejvíce oslovilo.

Těsně před vánočními svátky se přání vrátila zpět. Tentokrát však v podobě vysněných dárků dětí, které by jinak pod vánočním stromečkem nalezli jen nějakou drobnost. V některých případech by si rodina, která žije v existenční nouzi, nemohla vánoční dárek dovolit vůbec.
„Současná doba není pro nikoho z nás jednoduchá. V našich rodinách se projevila snížením už tak nízkých příjmů a jak poslední dobou často pozorujeme
i zmizením úsměvů z tváří nejen našich rodičů, ale i dětí. Je to pro ně náročné a mnohdy náročnější víc, než si myslíme,“ popisuje Pavla Polnická, pracovnice pověřená vedením Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi.
Pracovnice SAS zajistily na začátku školního roku všem dětem, do jejichž rodin dochází, vybavení do školy, a tam, kde bylo třeba požádaly o pomoc nadace, aby zajistily úhradu obědů. Díky tomuto kroku došlo k ponížení finančních rozpočtů v rodinách, které se už tak v mnoha případech blíží k nule.
„Tehdy jsme ještě netušili, že děti stráví tak dlouhé období doma, a proto rodinnému rozpočtu příliš neulehčíme. Podařilo se také zabezpečit i použité IT vybavení tam, kde nebylo k dispozici a rodinný rozpočet nákup neumožňoval. Online výuka tak mohla mnohdy probíhat bez výraznějších potíží. V posledních týdnech nás velmi trápí i neplacení alimentů, protože druhý rodič často přišel o práci či brigádu, nebo přestal dítěti přispívat pro nás z neznámých důvodů. Naše služba se snaží pomáhat, podporovat, chválit za každý další posun, který rodina udělá, mluvit se všemi o tom, co je trápí. Ne vše je však v našich silách a možnostech,“ uvedla Pavla Polnická.

Žďárská firma Teleflex poslala prostřednictví Oblastní charity Žďár nad Sázavou vánoční dárky pro děti ze sociálně slabých rodin


S příchodem vánočních svátků se opět po roce ozvala žďárská firma Teleflex s nabídkou vánočních dárků pro děti ze sociálně slabých rodin, což v době, kdy rodinné rozpočty jsou ještě více napnuté než dřív, vedení charity velmi potěšilo.
„Dovolte nám velmi poděkovat všem, kteří se opět do nákupu a výběru vánočních dárků zapojili i v době, kdy jsou sami v nelehké situaci. V okamžiku, kdy nám „naše děti“ s jiskřičkou v oku říkaly, co by si přály, aby jim Ježíšek přinesl, jsme díky Teleflexu věřily, že přinese,“ vzkazuje do žďárské firmy Pavla Polnická se svými kolegyněmi.
Vánoční dárky pro děti ze Sociálně aktivizačních služeb v tuto chvíli už putují do rodin.

  • Facebook
  • Twitter