Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Krajská knihovna Vysočiny otevřela svým čtenářům výdejní okénko

/
/
/
1237 Zobrazení



Krajská knihovna Vysočiny otevřela ve čtvrtek 17. prosince už v nové budově v Žižkově ulici v Havlíčkově Brodě výdejní okénko. Jde tak o první setkání se čtenáři po dvouměsíční přestávce.

V polovině října se knihovna uzavřela kvůli stěhování ze staré budovy na Havlíčkově náměstí do nové v Žižkově ulici. Za tu dobu se úspěšně podařilo přestěhovat na statisíce dokumentů v nesnadném období pandemie koronaviru.
Současná situace neumožnila knihovnu slavnostně otevřít a čtenářům zpřístupnit, podařilo se však zprovoznit tzv. výdejní okénko. To čtenářům poskytuje možnost vyzvednout si rezervace a předem objednané dokumenty. Otevřeno je v pracovní dny od 9.00 do 12.00 a od 13.00 do 16.00. Čtenáři si prostřednictvím online katalogu objednají vybrané tituly, nejpozději do druhého pracovního dne jim je pracovníci knihovny přichystají a čtenáři si je poté u centrálního pultu v hlavní budově vyzvednou. Volný pohyb po knihovně a výběr dokumentů přímo u regálu tak na základě vládních opatření bohužel zatím možný není, ale prostřednictvím online katalogu mají čtenáři přístup ke všem dokumentům, které má knihovna ve svém fondu. Jak bude situace vypadat v nadcházejícím období, záleží především na dalším vývoji pandemie koronaviru.

  • Facebook
  • Twitter