Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jarroko se představí v Želivě

/
/
/
1201 Zobrazení



Vernisáž výstavy nazvané Via Crucis – Příběh křížové cesty se koná v neděli 8. března od 18.00 v želivském klášteře, na návštěvníky čeká čtrnáct obrazů mladého výtvarníka Jarroka, vstupné je dobrovolné.

„Ve své tvorbě, častokrát zahalené do hávu mysticismu, éterična a nadpřirozena, se zabývám zásadně dvěma otázkami, otázkou technickou a otázkou ideovou. Otázkou technickou je otázka náhody, nechat něco vzniknout bez mé vůle, naprosto náhodně, např. náhodný stříkanec barvy, rozpíjení tuše ve vodě. Druhá otázka je plně pod mojí kontrolou. Je to otázka ideová a snažím se najít člověka, najít jádro lidství. Ptám se tedy, co znamená být člověkem, co znamená být lidský, proč a jak jsem se k tomu tématu dostal.
V této sérii se zabývám otázkou ideovou, tedy otázkou lidskosti. V Kristu, v symbolu považován v širší společnosti za čistě spirituální, se snažím najít jeho původní lidskost. Zobrazit strach, bolest, smutek, ale i určitou naději, to jest vlastnosti a hodnoty člověku tak blízké,“ vysvětluje Jarroko, pro kterého je to jeho první výstava v životě a díky klášteru Želiv se tak splní jeho velký sen.

O víkendu se v Želivě koná také prohlídka věnovanou k MDŽ. Provázet bude převor Tadeáš Robert Špičák, který návštěvníky zavede nejen do historie kláštera, ale také do konventu a kostela Narození Panny Marie.

  • Facebook
  • Twitter