Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jarmark na náměstí v Jihlavě pokračuje

/
/
/
604 Zobrazení



Prodej ve stáncích vánočního jarmarku na Masarykově náměstí v Jihlavě pokračuje v nezměněném režimu a pod dozorem probíhat i přes zpřísněná vládní opatření až do úterý 22. prosince.

Podle vyjádření Krajské hygienické stanice (KHS) mohou trhy probíhat za dodržení přísnějších hygienických opatření, Jde především o zajištění dezinfekce, hlídání rozestupů mezi osobami, rozestupy mezi stánky čtyři metry. Stejně tak kolotoč na náměstí nespadá pod zakázané poutě a podobné tradiční akce, může tedy dále fungovat, opět se zajištěním dezinfekce a rozestupů.

Kvůli vyhlášení nových nařízení, která začnou platit od pátku 18. prosince, se odbor školství kultury a tělovýchovy města Jihlavy obrátili na KHS s žádostí o vyjádření stanoviska k dalšímu průběhu vánočního jarmarku. Podle vyjádření hygieniků vláda podle nových nařízení omezuje trhy stejně, jako tomu bylo v dnech předchozích a trhy tak mohou pokračovat.

V nařízení vlády je sice zakázán volný pohyb osob mezi 5.00 a 22.59 ovšem s výjimkou zajištění nezbytných cest a nákupů. Sama vláda potvrdila, že toto nařízení apeluje hlavně na zákaz shromažďování osob na jednom místě. To je v Jihlavě na trzích pod dozorem. Na případné shromažďování na městském trhu dohlíží stálá služba dozoru, která je na místě v prodejním čase, tzn. 10.00–17.00.

  • Facebook
  • Twitter