Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Humpolecký Šatník otevřel na nové adrese, větší prostory si zákazníci pochvalují

/
/
/
1118 Zobrazení



Začátkem července proběhlo v Humpolci slavnostní otevření Střediska charitní pomoci, nazývané zkráceně Šatník, na nové adrese. Akce se zúčastnili nejen zaměstnanci havlíčkobrodské charity, při které služba funguje, ale i zástupci města Humpolec a humpolecké pobočky úřadu práce.

První zákazníci ocenili především přehlednější uspořádání zboží, které nové a větší prostory v ulici Komenského 1353 nabízí.

Důvodem stěhování Šatníku byly kapacitně nedostačující prostory. Nový obchod je přibližně čtyřikrát větší než ten původní a zákazníci si pochvalují širší nabídku a lepší orientaci při výběru zboží. „Větší prodejní plocha nám umožňuje vystavit více zboží a přehledněji ho uspořádat. Věci už nemáme vystavené v krabicích, jak tomu bylo v původním obchůdku. Oblečení najdou zákazníci rozvěšené na ramínkách nebo úhledně vyrovnané v regálech. Vzniklo i místo pro dětský koutek a zkušební kabinku,“ popisuje výhody nových prostor vedoucí Střediska charitní pomoci Lenka Hložková. Šatník ale není jen obchod s levným oblečením, zákazníkům nabízí mnohem více. „Koupíte u nás i boty, doplňky nebo třeba kočárek, hračky, dekorace do bytu a náboženské předměty. Provádíme také drobné úpravy oblečení a textilu,“ představuje nabídku zboží a služeb Lenka Hložková a dodává, že lidé mohou naopak oblečení a další věci také Šatníku darovat a pomoci tak potřebným.

„Vzhledem k tomu, že prostory v Máchově ulici byly pro potřeby a rozrůstající se služby Šatníku už nedostačující, jsme rádi, že nám město Humpolec nabídlo prostory nové, mnohem větší. Přeji pracovníkům, aby se jim v nových prostorách dobře pracovalo, aby se tady zákazníkům líbilo,“ uvedla na závěr Markéta Jedličková, zástupkyně ředitele havlíčkobrodské charity, která ve svém proslovu připomněla historii Střediska charitní pomoci a význam spolupráce s místními institucemi.
Poté společně s vedoucí Střediska charitní pomoci Lenkou Hložkovou a místostarostkou města Humpolec Alenou Kukrechtovou přestřihla slavnostní pásku a tím odstartovala novou etapu Šatníku. Své požehnání připojil i děkan Římskokatolické farnosti v Humpolci Hroznata Pavel Adamec. Na akci dorazili také zástupci Odboru zdravotnictví a sociálních věcí Městského úřadu Humpolec v čele s vedoucím Josefem Fialou a pracovnice humpoleckého Úřadu práce z agendy zaměstnanosti a hmotné nouze společně s vedoucí Hanou Čekalovou. „S oběma institucemi dlouhodobě a úzce spolupracujeme. V součinnosti s úřadem práce jsme například za dobu působení Šatníku zaměstnali patnáct dlouhodobě nezaměstnaných nebo těžko uplatnitelných osob na trhu práce,“ uzavřela Markéta Jedličková.

  • Facebook
  • Twitter