Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Humpolec má novou divadelní scénu, Divadlo Za komínem

/
/
/
2385 Zobrazení



Ve druhé polovině loňského roku vzniklo v Humpolci z iniciativy společnosti Artspect, a. s., která se řadí mezi přední výrobce kancelářského nábytku u v české republice a v současné době už funguje i její slovenská pobočka, nové Divadlo Za komínem, z. s.

„Firma hledala způsob, jak se podělit s regionem, v němž působí, se svým úspěchem. Snažila se smysluplně využít volný prostor ve svém komplexu a vzhledem k tomu, že Humpolec nemá vlastní divadlo, rozhodla se investovat právě do této aktivity,“ popisuje Kateřina Čermáková z Divadla Za komínem.

Divadlo Za komínem je multikulturní scéna, která nabízí variabilní možnosti využití pro divadelní představení určená dětskému i dospělému divákovi, hudební produkci i filmovou projekci.

„Klademe si za cíl nabízet divákovi kvalitní tvorbu nejenom známých uměleckých jmen, ale rovněž produkci regionálních autorů – místních ochotnických spolků i hudebních interpretů.
Paralelně se snažíme o podporu neziskových organizací ve svém regionu, kdy zcela zdarma nabízíme naše prostory k setkávání místním seniorům, za stejně výhodných podmínek mohou využívat divadlo místní mateřské a základní školy, i umělecká škola, které zde chystají různé akce – představení nových žáků, absolventské koncerty a představení atd. Úzce spolupracujeme rovněž s Nadačním fondem pro Pelhřimovsko a podílíme se na organizaci vybraných akcí,“ dodává Kateřina Čermáková.

Divadlo otevřelo svoje dveře veřejnosti poprvé 27. září 2019 v rámci zkušební provozu vystoupením ochotnického souboru Želiv. „Následovalo mnoho dalších koncertních i divadelních vystoupení, během nichž jsme si ověřili kapacitní i technické parametry divadla. V pátek 17. ledna 2020 proběhl slavnostní galavečer, během něhož jsme představili pevnou programovou skladbu divadla, jeho cíle a vize do budoucna,“ uzavírá Kateřina Čermáková.

Hlediště Divadla Za komínem, archiv divadla


Program divadla na měsíc březen 2020

1. března 16.00, Princezna na ocet, 130 Kč
Bylo, nebylo, byla jedna princezna Josefínka, třináctá dcera pana krále. Ta, na kterou už nezbyl vůbec žádný ženich ani věno a ona měla zůstat doma na ocet. Ale copak to jde, aby princezna byla na ocet? Josefínka to tak rozhodně nenechá.
Přijde se podívat na původní českou pohádku s odvážnými dívkami, veselými čerty a spoustou písniček.

4. března 19.00, Ať žije Bouchon!, 200 Kč
Herecký soubor Divadla Za komínem nastudoval svoji první hru nabitou humorem a absurdními situacemi. Jedná se o satirický příběh dvou soudobých nejhranějších francouzských dramatiků. Přibližují absurdní život malého městečka kdesi ve vnitrozemí, v němž jsou velkorysé projekty dotovány granty a dobré nápady tu vítězí nad zdravým rozumem.

13. března Martin Dvořák a hosté, 50 Kč na místě
Březnový klavírní večer nabídne návštěvníkům Divadla Za komínem nejen jazzové skladby, ale také písně a šansony známých i méně známých interpretů.
Klavírista Martin Dvořák si přizve dva humpolecké hudebníky – zpěvačku Simonu Zástěrovou a bubeníka Víťu Žaloudka, které doplní baskytarista Vladimír Vávra z Jihlavy.

20. března 20.00, Lazer Viking, 200 Kč v předprodeji, 250 Kč na místě
Lazer Viking vydal novou deskou Drag! Již nesází pouze na zvířecí sílu raného rock ‘n’ rollu a záměrně přehnaný výraz sedmdesátkového glamu. Teď tu hraje prim vytříbené písničkářství, které nenásilně prodlužuje tahy štětcem klasiků historie žánru. S plnohodnotnou kapelou v zádech nabízí sbírku písní, která se možná právě díky nečekaně klidnému a dospělému zvuku časem zapíše do historie absurdně jako ta nejkontroverznější!

22. března 16.00, Hurá na pohádky!, 50 Kč
Hurá na pohádky je pásmo krátkých animovaných filmů pro nejmenší diváky a jejich bystré sourozence. Provázet Vás jimi budou dva nejlepší medvědí kamarádi Nedvěd a Miška z večerníčkového seriálu Mlsné medvědí příběhy. Další vyprávění Plody mraků vypráví o rozverných chlupáčcích, kteří se poprvé odváží vstoupit do neznáma. Slovensko pak reprezentuje epizoda ze seriálu Websterovci, ve kterém míří zvídavá pavoučí hrdinka Lily poprvé do školních lavic.

25. března 20.00, Můžem i s mužem, 400 Kč
Autorská hra o tom, co ženy dělají, když si myslí, že je nikdo nevidí, a o zdánlivě obyčejných věcech… Co vše se odkryje a kolik slupek oloupe během jedné narozeninové párty. Po čem všichni touží? Přece po lásce, po tom nádherném stavu milovat a být milován!

27. března 20.00, Zrní, 280 Kč v předprodeji, 330 Kč na místě
Zrní je hra, zvuk divokého tance i klidného zenu. Zrní se poslouchá, prožívá, hraje, žije i žere. Čtyři Honzové a jeden Ondřej spolu hrají už od roku 2001 a do své hudby odlévají beaty kladenských uhelných strojů i svěží pocit výstupu na horu. Mezitím poslali Hrdinu počítačové hry do světa, Následovali kojota, složili Soundtrack ke konci světa a důvěrně popsali Jiskřící, co nevymyslíš. Jejich písničky dávají člověku pocit velikosti a průniku do hlubin světa stejně jako pokory a důvěry v to, že to všechno dobře dopadne.

  • Facebook
  • Twitter