Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Hudební festival Dvořákova Praha letos začíná na zámku v Malči

/
/
/
428 Zobrazení



V sobota 4. září začíná v 16.30 koncertem na zámku v Malči u Chotěboře další ročník hudebního festivalu Dvořákova Praha, zazní na něm výběr scén z oper Dimitrij, op. 64 a Jakobín, op. 84 Antonína Dvořáka v podání Pražského komorního sboru s klavíristy Lenkou Navrátilovou, Ahmadem Hedarem a Kateřinou Ochmanovou a pěvci Terezou Hořejšovou a Ramanem Hasymau.

Zámek v Malči je propojený s životem Antonína Dvořáka díky jeho návštěvám na malečském zámku, kde pobyval a také tvořil svá díla.
Renesančně-empírová stavba byla v 19. století letním sídlem Františka Ladislava Riegera a jeho tchána Františka Palackého. Na zámku trávila čas Riegerova dcera Marie, provdaná Červinková, která tvořila operní libreta mimo jiné i pro Antonína Dvořáka.
Právě Jakobín a Dimitrij, libreta Marie Červinkové, zhudebnil Antonín Dvořák a oba byli v souvislosti se vznikem oper v častém písemném kontaktu.
Program sobotního koncertu doplní odborným výkladem festivalový muzikolog dr. David Beveridge a po skončení koncertu si mohou zájemci prohlédnout expozici Památník F. L. Riegra a F. Palackého v prostorách malečského zámku.

  • Facebook
  • Twitter