Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Horácké divadlo zahájí novou sezonu, chybět nebude červený koberec

/
/
/
468 Zobrazení



V sobotu 16. září zahájí Horácké divadlo Jihlava svoji 84. sezonu, její první premiérou bude Mrzák insishmaanský. Napínavý drsný příběh plný černého humoru, v němž se smích propojuje s dojetím. Od 17.00 se otevřou všechny prostory, kam mohou nejen návštěvníci premiéry, ale každý, kdo bude mít touhu přijít se seznámit se všemi chystanými tituly.

Herci připravili speciální ochutnávku. Jedinečné menu bude inspirováno každým titulem zvlášť. Hosté mohou očekávat kombinaci jídla i pití. Před divadlem bude hrát živá kapela, která návštěvníky přivítá v pravém divadelním stylu. Součástí zahájení divadelní sezóny bude i červený koberec s příjezdem premiérových herců.

Vrcholem celé akce bude od 19.00 první premiéra letošní sezóny Mrzák inishmaanský od Martina McDonagha. Napínavý drsný příběh plný černého humoru, v němž se smích propojuje s dojetím, nabízí skvělé herecké příležitosti devíti hercům v rolích zvláštních podivínů poznamenaných drsnou krajinou a samotou. „Je to opravdu skvěle napsaná hra,“ říká dramaturgyně Barbora Jandová. „McDonagh umí vystavět příběh i zajímavé charaktery, umí napsat svižné a vtipné dialogy, a navíc má schopnost neustále překvapovat diváka novými a nečekanými dějovými zvraty. Je to autor, kterého milují herci pro zajímavé herecké příležitosti i diváci,“ dodává.

Na jevišti Horáckého divadla Jihlava se tento světově uznávaný současný dramatik objeví vůbec poprvé.

 Foto: Igor Stančík

V titulní roli se představí hostující čerstvý absolvent pražské konzervatoře Jakub Rezek. V roli kamaráda Bartleyho uvidíte novou posilu pánské části hereckého souboru, absolventa DAMU, Petra Šindlera. Jeho sestru hraje Svetlana Hruškociová, v rolích tetiček se představí Lenka Schreiberová a Lucie Sobotková.  Dále se můžete těšit na Lukáše Matěje (Johnny Pateena Mika), Františka Mitáše (Bobík Bobby), Ondřeje Šípka (Doktor) a Taťánu Schottnerovou j. h. (Máti). Režie se ujal hostující Mikoláš Tyc.

  • Facebook
  • Twitter