Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Horácké divadlo Jihlava představí o Vánocích rodinný muzikál

/
/
/
424 Zobrazení



Horácké divadlo Jihlava bude mít od 1. ledna 2024 nový soubor, který se bude věnovat tvorbě pro děti a mladé publikum. Jeho název HD_Jéé je inspirován radostným výkřikem.

Horácké divadlo si pro diváky připravilo na letošní Vánoce dárek v podobě rodinného muzikálu Velká porucha. Ten je zároveň první premiérou nově vzniklého souboru HD_Jéé, který se bude od ledna programově věnovat tvorbě pro děti a mladé publikům.

V režii Michala Zetela se v rodinném muzikálu představí členové nového souboru – Kristýna Nováková, Martin Kollár a Klára Křišťálová a hostující Martina Tomanová. Ve Velké poruše se nová energie potkává s členy činoherního souboru Svetlanou Hruškociovou a Petrem Šindlerem i “matadory” Petrem Soumarem a Jakubem Škrdlou. Herecký (resp. muzikálový) tým doplňuje na scéně ještě hudebník Jan Fuchs.

K dramaturgické spolupráci přizval Michal Zetel Barboru Jandovou, scénu a kostýmy navrhla se svým osobitým stylem Eva Jiřikovská. Výtvarnou práci Evy Jiřikovské znají diváci Horáckého divadla již z inscenací Modrý pták, Poklekni před duší (kostýmy) či Nad Sázavou. Choreografii hravých písniček se věnuje Anna Korba Vanacká.

Premiéra Velké poruchy se uskuteční ve čtvrtek 28. prosince od 15.00.

Úvodní foto: Soubor HDJ, autor: Igor Stančík

  • Facebook
  • Twitter