Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Historie za sklem aneb Cesta česko-dolnorakouským sklářským regionem

/
/
/
941 Zobrazení



Muzeum Vysočiny Třebíč vydalo ve spolupráci s dolnorakouskou organizací Museumsmanagement Niederösterreich novou publikaci nazvanou Historie za sklem.

Kniha dokumentuje výpravy autora Martina Vogga a fotografky Daniely Matejschek do muzeí, výrobních dílen a ateliérů na nejrůznější místa jižních Čech, jižní Moravy, Vysočiny a severu Dolního Rakouska, kde se lze setkat se sklem v jeho nejrozmanitějších podobách.

Sklářství je v česko-rakouském příhraničním regionu patrným fenoménem dodnes. V knize jsou zdůrazněny řemeslné tradice, regionální charakteristika a historický vývoj skla i jeho uplatnění v současnosti. Výpravná obrazová publikace s unikátními fotografiemi ukazuje sklářskou tradici jako kulturní dědictví, které je zakotveno ve společném regionu i historii a jako takové překračuje dnešní zeměpisné hranice.
Publikace Historie za sklem je k zakoupení ve vybraných muzeích, galeriích a informačních centrech regionu Vysočina. Knihu je možné také objednat na adrese Muzeum Vysočiny Třebíč. Kontaktní osoba: Zdeňka Mrňová, e-mail: z.mrnova@muzeumtr.cz.
Publikace je k dispozici i v německé verzi s názvem Die Geschichte hinter dem Glas.

Obálka knihy
  • Facebook
  • Twitter