Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

HB Ostrov v Düsseldorfu bojoval, ale Borussia byla nad jeho síly

/
/
/
495 Zobrazení



Stolní tenisté HB Ostrov Havlíčkův Brod mají za sebou úvodní vystoupení ve 2. fázi Ligy mistrů 2022/2023. Český mistrovský celek podlehl v Düsseldorfu v 1. kole skupiny A domácí Borussii 1:3. Přes prohru HB Ostrov zvládl zápas se ctí, v atraktivní partii se šestinásobným šampionem Ligy mistrů zanechal velmi dobrý dojem. Velkého favorita totiž potrápil více než Ochsenhausen v nedělním bundesligovém střetnutí…

Utkání začalo velkou senzací, když dvacetiletý Tomáš Martinko ve své premiéře v Lize mistrů porazil dvacátého hráče světa Antona Källberga 3:1 na sety a HB Ostrov vedl 1:0. Pavel Širuček v souboji s Timo Bollem začal skvěle, fenomenálního Němce zaskočil a vyhrál úvodní sadu 11:8. Velezkušený protivník ale dokázal rychle zareagovat a postupně partii otočil ve svůj prospěch. Také na trojce hrající Tomáš Tregler bojoval s Kayem Stumperem čtyři sety. Škoda dobře rozehraného čtvrtého setu, kde měl český hráč šanci na srovnání stavu. Důrazně hrající Stumper však další komplikace nepřipustil, zvládl dramatickou koncovku a dostal favorizovanou Borussii do vedení 2:1. Poté Švéd Anton Kallberg složil reparát, když ve třech setech zdolal Pavla Širučka a vybojoval pro šestinásobného šampiona Ligy mistrů vítězný bod.

Stolní tenisté HB Ostrov Havlíčkův Brod po tréninku na ARAG Cenetr Courtu v Düsseldorfu

Stolní tenisté HB Ostrov mají v těchto dnech hodně nabitý program. Již zítra od 18:00 hodin sehrají v Birell Aréně extraligové utkání s TJ Ostrava KST. A příští týden bude opět patřit Lize mistrů. Další zápasy této nejprestižnější klubové soutěže v Evropě uvidí Kulturní dům Ostrov. Svěřenci trenéra Dmitrije Prokopcova se zde střetnou v úterý 15. listopadu s Bogorií Grodzisk Mazowiecki a o dva dny později, 17. listopadu s Borussií Düsseldorf.

Liga mistrů ve stolním tenisu 2022/2023

2. fáze

Skupina A – 1. kolo

Borussia Düsseldorf – HB Ostrov Havlíčkův Brod 3:1
Anton KÄLLBERG – Tomáš MARTINKO 1:3 (-11,7,-5,-6), Timo BOLL – Pavel ŠIRUČEK 3:1 (-8,7,6,5), Kay STUMPER – Tomáš TREGLER 3:1 (2,5,-7,10), Anton KÄLLBERG – Pavel ŠIRUČEK 3:0 (4,7,7).

  • Facebook
  • Twitter