Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

HB Ostrov rozehraje Ligu mistrů opět doma!

/
/
/
652 Zobrazení



V polských Gliwicích byl rozlosován nový ročník evropských pohárových soutěží ve stolním tenisu. Česká republika bude mít nejpočetnější zastoupení v historii, vždyť prestižní Ligu mistrů si zahraje hned sedm českých týmů.

S velkým zájmem k losu vzhlížel mistrovský HB Ostrov Havlíčkův Brod, který bude mít v nejkvalitnější evropské klubové soutěži hned dvojnásobné zastoupení. Zatímco stolní tenisté HB Ostrov budou Ligu mistrů hrát už po čtvrté, stolní tenistky havlíčkobrodského klubu čeká v Lize mistryň premiéra!

Šestinásobný český mistr HB Ostrov Havlíčkův Brod byl v 1. stupni prestižní Ligy mistrů 2023/2024 zařazen do skupiny C společně s rakouským PANACEO Stockerau, rumunským celkem CSS-SZAK Odorheiu a italskou Messinou, se kterou se havlíčkobrodští borci utkali ve stejné fázi této soutěže i vloni. Tato čtyřčlenná skupina C, jejíž vítěz postoupí mezi dvanáct nejlepších mužstev Ligy mistrů, se uskuteční od 22. do 24. září v Havlíčkově Brodě!

„Losování Ligy mistrů jsme se šéftrenérem naší akademie Bohumilem Vožickým s napětím sledovali. V soutěži mužů je skupina, kterou budeme hostit, přijatelná. S italskou Messinou jsme hráli vloni, a tak víme co od ní čekat. Silné bude rakouské Stockerau, které posílilo o jednoho výborného Korejce a rumunský celek Odorheiu je pro nás zatím neznámou. Informace o něm, ale jistě posbíráme, jakmile budou na světe oficiální soupisky všech mužstev. Každopádně se chceme stejně jako vloni doma poprat o postup mezi dvanáct nejlepších týmů v Evropě,“ uvedl k losu šéf HB Ostrov Miroslav Jinek.

Rozlosování 1. fáze Ligy mistrů ve stolním tenisu 2023-2024

Stolní tenistky HB Ostrov se ve svém premiérovém vystoupení v Lize mistryň představí v Moravském Krumlově, který bude hostit skupinu B první fáze této prestižní soutěže. Kromě pořádajícího celku TT Moravský Krumlov budou na jihu Moravy dále startovat Budaörsi SC, španělské Linares a francouzské Jousé les Tour.

„Co se týká premiéry našich stolních tenistek v Lize mistryň jsme rádi, že budou hrát svou skupinu v Moravském Krumlově. Je to z hlediska cestování ideální. Podle prvních dostupných informací to zřejmě bude hodně vyrovnaná skupina. Každý z pěti týmů má určitou šanci bojovat o jedno ze dvou postupových míst. Pro naše děvčata to každopádně bude velká zatěžkávací zkouška,“ dodal k vylosování Ligy mistryň Miroslav Jinek.

Foto: Jaroslav LOSKOT

Rozlosování 1. fáze Ligy mistryň ve stolním tenisu 2023-2024
  • Facebook
  • Twitter