Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Spolek Fšem chystá na konec července v Třebíči promítání dokumentu a vernisáž výstavy

/
/
/
458 Zobrazení



Třebíčský spolek Fšem pořádá uprostřed léta dvě akce, nejprve ve čtvrtek 27. července od 20.45 promítne v Honky Ponk Cafe filmový dokument Tour de France ve tmě, na který naváže debata s hlavním protagonistou Ondřejem Zmeškalem. V pátek 28. července uvede v 17.00 novou výstavu Jiřího Kuchaře v kavárně Vzpomínka.

Věhlasný cyklistický závod Tour de France se stal pro nevidomého atleta Ondřeje Zmeškala životním zážitkem. V roce 2021 se v doprovodu čtyřčlenného týmu vydal do Francie, aby spolu se svým trasérem Markem Peterkou usedli na tandemové kolo a pokusili se zdolat všech 21 etap po stopách Tour de France. Režisér a dokumentarista Rostislav Málek celé dobrodružství pečlivě zachytil kamerou, aby divákům přiblížil krásu francouzských scenérií a Ondřejův neskutečný sportovní výkon.
Filmový dokument Tour de France ve tmě promítne spolek Fšem ve čtvrtek 27. července ve 20.45 v Honky Ponk Cafe. Film trvá 53 minut a po jeho promítání bude následovat diskuze se samotným protagonistou, nevidomým sportovcem Ondřejem Zmeškalem. Promítání proběhne venku, v případě nepříznivého počasí se přesune dovnitř. Vstupné je dobrovolné.

Druhou událostí, kterou spolek Fšem připravuje, je vernisáž výstavy mladého talentovaného výtvarníka Jiřího Kuchaře. Jiří se výtvarné tvorbě věnuje tak dlouho, kam až jeho paměť sahá. Techniku mu tříbila mimo jiné i Základní umělecká škola v Třebíči. V současnosti nejraději využívá kresbu, ale oblíbil si i kombinaci tužky, fixy a akvarelu.
Vernisáž výstavy se uskuteční v pátek 28. července v 17.00 pod malovanými klenbami průchodu kavárny Vzpomínka v Třebíči.

  • Facebook
  • Twitter