Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

HB Ostrov na postup do semifinále Evropského poháru nedosáhl

/
/
/
665 Zobrazení



Tak to tu ještě nebylo. Stolní tenisté HB Ostrov Havlíčkův Brod byli neskutečně blízko k postupu do semifinále Evropského poháru. Do španělského Borges letěli s výhrou 3:2 z prvního utkání a ve čtvrtfinálové odvetě téměř čtyři hodiny usilovali o největší úspěch v historii klubu. Nakonec o postupu nerozhodl samotný odvetný zápas. Borges totiž vyhrálo také 3:2, a tak o šťastnějším týmu rozhodovalo nadstavbové utkání – tzv. Zlatý zápas. V něm se štěstí přiklonilo ke španělskému celku, HB Ostrov se ale s letošní pohárovou Evropou rozloučil se ctí.

V úvodní dvouhře večera Michal Obešlo dokonale zaskočil domácí jedničku Viktora Brodda. Měl výborné začátky setů a nepouštěl levorukého Švéda k jeho rychlé hře nad stolem. Brodd sice první sadu ještě stihl otočit, ale zbývající pasáže zápasu již patřili nadšeně hrajícímu českému borci, který poslal HB Ostrov do vedení.

Marc Duran se oproti prvnímu utkání v Havlíčkově Brdě výrazně zlepšil a Tomáše Treglera pořádně proháněl. První sadu Španěl prohrál 17:19, jenže pak získal dva sety za sebou. Tomáš se vrátil do zápasu vyhranou koncovkou čtvrté sady. V ošidném “zlatém setu“ měl ale opět navrch Duran a vyrovnal stav utkání na 1:1.

Tomáš Tregler dvakrát porazil jedničku Borges Brodda, ale na postup to nakonec nestačilo

Bylo zaděláno na velké drama. Dmitrij Prokopcov se stejně jako před týdnem v Birell Aréně utkal s Joanem Masipem. Tentokrát souboj těchto hráčů ovládl domácí stolní tenista, hlavně poté, co zvládl dramatický závěr druhého setu.

V následující partii jedniček obou kolektivů byl ve velké psychické výhodě Viktor Brodd, jeho tým vedl 2:1 a měl k vítězství a postupu blíž. Tomáš Tregler měl před sebou těžký úkol – odvrátit případný konec zápasu. Začal dobře a získal první sadu poměrem 11:5. Jenže houževnatý Švéd kontroval a otočil vývoj obrovské bitvy ve svůj prospěch. Tomáš ovšem prokázal srdce bojovníka, dřel, rval se o každý míček, až dotáhl zápas do “zlatého setu.“ A tentokrát se v něm přiklonilo štěstí na stranu HB Ostrov. Bylo srovnáno na 2:2!

Pátá dvouhra večera svedla Marca Durana a Michala Obešla. První dvě sady byly o koncovkách, které lépe vyšly španělskému hráči. Vedení 2:0 Durana uklidnilo a ten poslal tento čtvrtfinálový maratón poprvé v historii evropských pohárových soutěží “Zlatého zápasu“, ve kterém Marc Duran s Joanem Masipen rozhodli o postupu španělského týmu mezi čtyři nejlepší týmy Evropského poháru.

Marc Duran byl strůjcem vítězství a postupu Borges do semifinále Evropského poháru

Evropský pohár mužů 2021/2022

Čtvrtfinále – odvetný zápas

ASISA Borges Vall – HB Ostrov Havlíčkův Brod 3:2
Viktor BRODD – Michal OBEŠLO 1:3 (9,-6,-9,-4), Marc DURAN – Tomáš TREGLER 3:2 (-17,10,1,-9,2), Joan MASIP – Dmitrij PROKOPCOV 3:0 (7,11,6), Viktor BRODD – Tomáš TREGLER 2:3 (-5,8,7,-7,-4), Marc DURAN – Marc DURAN 3:0 (9,9,5).

“Zlatý zápas“
Marc DURAN – Michal OBEŠLO 11:7, Viktor BRODD – Tomáš TREGLER 9:11, Joan MASIP – Dmitrij PROKOPCOV 11:7.

První utkání: 2:3; “Zlatý zápas“: 2:1 – do semifinále Evropského poháru postupuje ASISA Borges Vall.

Kompletní informace o Evropském poháru mužů ve stolním tenisu najdete ZDE.

  • Facebook
  • Twitter