Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Havlíčkův Brod modernizuje odpadové hospodářství, v několika lokalitách už sváží odpady „door to door“

/
/
/
1198 Zobrazení



Radnice v Havlíčkově Brodě modernizuje odpadové hospodářství. Po čtrnáctidenním svozu komunálních odpadů z popelnic, na které přešlo v dubnu loňského roku, nyní postupně zavádí svoz „door to door“.

První, zkušební lokalitou, ve které zájemci obdrželi nádoby na oddělené třídění odpadů přímo v domácnosti, byl Perknov. Zhruba polovina perknovských domácností si v září ke své nemovitosti odvezla nádoby na plast a papír o objemu 240 l. Do konce roku je obdrželi také obyvatelé místních částí Šmolovy, Dolní Papšíkov, ucelené oblasti pod letištěm a Čechovka.

Do poloviny letošního roku nabídne město tyto nádoby také obyvatelům Humpolecké a Jihlavské ulice. Dále pak pokryje zájemce z Ledečské, Letné a Rozkošské ulice.

Cena dvou nádob, které město občanům poskytuje zdarma na základě smlouvy o výpůjčce, se pohybuje okolo dvou tisíc korun. Jejich svoz probíhá jednou měsíčně.

Obyvatelé některých částí Havlíčkova Brodu už mají k dispozici zdarma nádoby na tříděný odpad

Kvůli vysokým vstupním nákladům by radnice na nádoby do dalších lokalit chtěla zažádat o finanční příspěvek ze Státního fondu životního prostředí ČR. „Podle dostupných informací by dotace měla být vypsána ve druhém čtvrtletí letošního roku. Naším cílem je nabídnout zdarma nádoby na tříděný odpad všem obyvatelům města,“ uzavřel místostarosta Zbyněk Stejskal.

  • Facebook
  • Twitter