Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Havlíčkovobrodská nemocnice začala léčit migrénu

/
/
/
335 Zobrazení



Silné bolesti hlavy trápí v současnosti v České republice přes milion lidí. Často se jedná o jedince, kteří nejsou pod lékařským dohledem a spoléhají jen na analgetika. Jejich nadužívání ale paradoxně bolesti hlavy zhoršuje. Havlíčkobrodská nemocnice je druhou na Vysočině, ve které budou moci od 1. září lidé trpící migrénami využít nadstandardní léčbu v novém centru.

Certifikované centrum pro diagnostiku a léčbu bolestí hlavy otevírá neurologické oddělení a zaměří se na biologickou profylaktickou léčbu. „Léčba monoklonálními protilátkami prokazatelně výrazně snižuje počet migrenózních záchvatů a zlepšuje kvalitu života nemocného,“ uvedla mluvčí brodské nemocnice Petra Černo.

Pro získání certifikace Centra pro diagnostiku a léčbu bolestí hlavy bylo nutno splnit řadu podmínek, včetně dalšího vzdělávání lékařů a personálního zajištění. „Pokud budeme kapacitně schopni, jsme ochotni vzít do péče i pacienty ze Středočeského kraje, kde zatím žádné pracoviště nesplnilo podmínky,“ prozradila primářka neurologického oddělení Radka Mišurová.

Zájemci o léčbu se s doporučením neurologa a se záznamy o předcházející léčbě mohou hlásit od 21. srpna. Také si celé měsíce předtím musí zaznamenávat dny se záchvaty migrény. Podmínkou je také, aby bolesti hlavy byly časté a nereagovaly na dosavadní léčbu.

Tři dny v týdnu se budou pacientům věnovat lékařky Radka Mišurová, Galyna Gevko a Dana Králíčková i dvě sestřičky.

Autorka: Eva Kovaničová, účastnice Letní žurnalistické školy Karla Havlíčka Borovského 2023

  • Facebook
  • Twitter