Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Havlíčkova Borová má novou třešňovou alej, na počest Karla Havlíčka

/
/
/
1103 Zobrazení



V sobotu 30. října mohli zájemci vysázet v lokalitě staré Podstránecké cesty na okraji Havlíčkovy Borové třešně, které by v budoucnu měly vytvořit alej dvou set stromů na památku letošního výročí dvoustého výročí narození Karla Havlíčka.

V rámci neformální komunitní akce si obyvatelé obce mohli zasadit svou třešeň a byli uvedeni do seznamu u konkrétního pořadového čísla stromu. Alej by měla být v budoucnu jednou ze zastávek připravované naučné stezky Karla Havlíčka Borovského v městysy. Podle informací pořadatelů bylo v neděli zasazeno zhruba 90 stromů a má svého majitele, další zájemci mohou dorazit v pondělí 1. listopadu, kdy se v sázení bude pokračovat.

V sobotu se vpodvečer ještě uskutečnila v Havlíčkově rodném domu v Borové přednáška experta z ČNB Jaroslava Moravce s následnou besedou o tom, jak vznikala pamětní mince ke 200. výročí narození Karla Havlíčka, kterou koncem října ČNB emitovala.

V neděli 31. října v 15.00 pokračují oslavy v Borové akcí Na den přesně sejdeme v rodném domku, kde budou děti recitovat úryvky z Havlíčkových děl a článků, a bude možnost si prohlédnout nově otevřenou expozici o Karla Havlíčka Borovského a výstavu dětských prací s havlíčkovskou tematikou.

  • Facebook
  • Twitter