Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Havlíčkobrodští Hroši skvěle vstoupili do nadstavby

/
/
/
576 Zobrazení



Extraligoví softbalisté Havlíčkova Brodu rozehráli nadstavbovou část soutěže skvěle, když zvítězili ve všech čtyřech víkendových zápasech a s Ledenicemi se aktuálně dělí o první místo v tabulce.

Především sobotní zápasy v Chomutově byly podle slov Dušana Šnellyho z havlíčkobrodského klubu mimořádně náročné a dramatické. „Hrálo se za obrovského horka a tým se vrátil domů až hluboko po půlnoci. V neděli doma s Břeclaví to už byla naše jasná záležitost,“ shrnul víkendová utkání Dušan Šnelly.

Beavers Chomutov – Hroši Havlíčkův Brod 1:2 a 1:5
Před startem dvojutkání byl Chomutov v čele extraligy, ale po zápasech s Hrochy podobně jako v minulém kole Tempo vedení ztratil. „Hráči šli do vedení ve třetí směně zásluhou Davida Mertla, který nejdříve dlouhým odpalem poslal pro první bod Lukáše Hospodku a sám o chvíli později zvýšil na 2:0. Tento stav vydržel až do dohrávky zápasu. Tu sice jsme začali autem, pak ale domácí snížili na 1:2 a dostali dalšího běžce do skórovací pozice. V tuto chvíli předvedl vnější polař Tomáš Benda excelentní zákrok a udržel šanci na vítězství. Poslední aut při plně obsazených metách už zařídil opět skvěle nadhazující Michal Holobrádek,“ přiblížil první duel Dušan Šnelly.
V odvetě šli Hroši do vedení už v první směně. „David Mertl předvedl další dlouhý odpal a pro bod jej poslal Tomáš Benda. Ve třetí směně odpálil Tomáš Klein homerun a zvýšil na 2:0. V páté směně jsme vedení zdvojnásobili, když postupně odpálila trojice po sobě jdoucích pálkařů Jan Hospodka, Tomáš Klein a Tomáš Benda. V šesté si připsal sólo homerun Filip Koblížek a zvýšil na 5:0. Domácí opět skórovali až v poslední směně a snížili na konečných 1:5 z jejich pohledu,“ dodal brodský kouč.

Hroši Havlíčkův Brod – Locos Břeclav 10:0 a 9:4
Dvě směny se hrálo bez bodů, ale za další dvě už byl zápas pro rozdíl deseti bodů ukončen. „Ve třetí směně nejdříve bratrská dvojice Lukáš a Jan Hospodka zařídila úvodní bod, na 4:0 zvýšil tříbodovým homerunem Petr Kruntorád a na 6:0 dalším dlouhým odpalem Vojtěch Láska. Ve čtvrté pak naši hráči odevzdaného soupeře dorazili dalšími čtyřmi doběhy,“ doplnil hladký průběh prvního nedělního duelu Dušan Šnelly.
Odveta probíhala dlouho podobně. V polovině zápasu vedli Hroši 6:0 a Michal Holobrádek přepustil své místo po dlouhé době Dominiku Šubrtovi. „Teprve na něj se začali břeclavští pálkaři více prosazovat, ale protože i Hroši v každé další směně v útoku přidávali další body, dovedl nakonec Dominik zápas bezpečně do vítězného konce,“ uzavřel brodský lodivod.

Aktuální tabulka nadstavby

  1. Žraloci Ledenice 38 b.
  2. Hroši Havlíčkův Brod 38 b.
  3. Beavers Chomutov 37 b.
  4. Tempo Praha 35 b.
  5. Painbusters Most 35 b.
  6. Locos Břeclav 35 b.

Nadstavba pokračuje za čtrnáct dní a Hroši v sobotu 22. srpna cestují opět na sever Čech, tentokrát do Mostu. V neděli 23. srpna pak od 13.00 hostí v Hippos aréně pražské Tempo.

  • Facebook
  • Twitter