Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Havlíčkobrodští Hroši míří do extraligové nadstavby

/
/
/
472 Zobrazení



Pět výher v šesti zápasech stačilo extraligovým softbalistům Havlíčkova Brodu k postupu do nadstavby mezi šest nejlepších týmů. Hrochům zbývá ještě odehrát už dvakrát odložené utkání s pražským Tempem, když pokaždé hřiště uplavalo.

Poprvé před zápasem, podruhé v průběhu druhé směny. Třetí pokus se uskuteční ve čtvrtek 23. července od 18.00 v Hippos aréně v Havlíčkově Brodě.

Sezimovo Ústí – Hroši Havlíčkův Brod 0:6 a 1:11
Na hřišti nováčka soutěže a zároveň i posledního celku extraligy Hroši s jistotou potvrdili roli favorita a bezpečně zvítězili v obou zápasech. „Většinu směn odházel juniorský reprezentant Dominik Šubrt a v útoku se prosazovali všichni hráči. Hráči nastřádali během necelých jedenácti směn 21 odpalů a 17 bodů. Homeruny se prezentoval Petr Kruntorád a Vojtěch Láska,“ popsal první dvě utkání Dušan Šnelly z brodského klubu.

Hroši Havlíčkův Brod – Tunnellers Praha 7:0 a 8:1
I s předposledním týmem tabulky si Hroši připsali dvě povinné výhry, když opět předvedli velmi dobrou hru v útoku a přidali do týmových statistik dalších 20 odpalů a 15 doběhů.
„Tentokrát zaznamenali dokonce čtyři homeruny, jejichž autory byli Petr Kruntorád, Jan Hospodka, Ondřej Dibelka a Adam Liška. Hroši opět šetřili síly svého elitního nadhazovače Michala Holobrádka na nedělní zápasy s Břeclaví, jeho úlohu převzal Dominik Šubrt a zhostil se jí opět na výbornou,“ dodal Dušan Šnelly.

Hroši Havlíčkův Brod – Břeclav 4:0 a 0:2
V prvním zápase předvedli Hroši podle slov Dušana Šnellyho jeden ze svých nejlepších letošních výkonů a jako téměř ve všech letošních zápasech zvítězili proti prvnímu nadhazovači soupeřů.
„Bohužel jak jsou hráči úspěšní na elitní nadhazovače, tak pravidelně zklamávají na většinu druhých nadhazovačů v odvetách. Ne jinak tomu bylo i s Břeclaví. Proti vycházející hvězdě českého softballu a hlavnímu strůjci medaile ze světového šampionátu juniorů Jakubu Osičkovi se jim jako jednomu z mála týmů v soutěži podařilo uspět. Jakub Osička o den dříve vymazal vedoucí Tempo a v minulém kole odešli s nulou i úřadující mistři z Ledenic,“ komentoval duely s Břeclaví Dušan Šnelly.
Hroši se ujali vedení hned v první směně, když Jana Hospodku dopravili pro úvodní bod svými odpaly Petr Kruntorád a Jiří Šeda. Definitivní rozhodnutí padlo v páté směně, když mety obsadili po odpalech Honzové Voráček a Hospodka. „Oba dva poslal pro body svým druhým dlouhým odpalem v zápase catcher Petr Kruntorád. V šesté směně jsme ještě pojistili výhru dalším bodem. Michal Holobrádek dovolil svému mateřskému celku jediný odpal a bez střídání pokračoval i v druhém zápase. Ani v něm toho soupeři mnoho nedovolil. Na odpaly byla odveta vyrovnaná 3:3, ale o naší prohře rozhodla jednak fatální chyba v obraně v polovině zápasu a jednak bezzubý útok, který si jako jeden z mála týmů extraligy nedokázal poradit s levorukým nadhazovačem Břeclavi. V kombinaci s velmi nepřesným hlavním rozhodčím z toho v útoku vyšla nula. Nutno říct, že na hlavního arbitra nebudeme vzpomínat v dobrém, neboť se výrazně podepsal i pod prohru juniorky v minulém extraligovém kole v Praze,“ uzavřel Dušan Šnelly.

Nadstavba odstartuje v sobotu 8. srpna a soupeř Hrochů bude znám až po dohrávce s Tempem. Ze šesti týmů si postup do play-off zajistí čtyři nejlepší.

  • Facebook
  • Twitter