Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Havlíčkobrodský expres se řítí dál

/
/
/
892 Zobrazení



Stolní tenisté HB Ostrov Havlíčkův Brod jsou jediným týmem v české extralize, který nepoznal hořkost porážky. Nic na tom nezměnily ani dva poslední zápasy se severomoravskými soupeři. HB Ostrov nejprve v prestižním utkání v domácí Birell Aréně porazil tým české legendy Petra Korbela TTC ENFIREEX Ostrava 3:0, aby hned následující den přivezl další vítězství z Havířova v poměru 3:1.

Po devíti odehraných zápasech jsou havlíčkobrodští stolní tenisté suverénně v čele extraligové tabulky s plným bodovým ziskem a skórem 27:6.

Extraligový šlágr pro HB Ostrov
Stolní tenisté HB Ostrov Havlíčkův Brod zvítězili ve šlágru 9. kola české extraligy nad TTC ENFIREEX Ostrava 3:0. Byť výsledek zní jednoznačně, domácí to na cestě za osmou výhrou v sezoně neměli jednoduché. Obzvlášť v úvodu utkání měli hosté slušné šance na úspěch a byli zkušeným havlíčkobrodským stolním tenistům rovnocenný soupeřem. Souboj o první místo v tabulce měl v Birell Aréně největší náboj hned v úvodním singlu. Tomáš Tregler šel poměrně rychle do vedení 2:0, jenže česká juniorská jednička šestnáctiletý Šimon Bělík se postupně rozehrával a dokázal zajímavý zápas dostat do klíčové páté sady. Vítěze určila až její dramatická koncovka, v letošní extralize stále neporažený Tomáš Tregler vyhrál o dva míčky 11:9.
Do druhého utkání večera vlétl Jakub Kleprlík brilantně a vyhrál první set 11:4. Jenže Michal Obešlo je velký bojovník, v závěru druhé sady dokázal strhnout aktivitu na svou stranu a po nevídaném obratu přidal druhý bod HB Ostrov. Třetí dějství nabídlo souboj generací. Sedmnáctiletý Slovák Filip Delinčák si v souboji s Dmitrijem Prokopcovem nevedl vůbec špatně. Hrál odvážně a hned dva sety měl slibně rozehrané. V prvním vedl 8:4, ve třetím dokonce 10:6. Jenže ani to na bývalého českého reprezentanta nestačilo, zkušený Prokopcov zvládl důležité koncovky a zpečetil vítězství HB Ostrov nad TTC ENFIREEX Ostrava v poměru 3:0.

Pěkné choreo HB Ostrov před utkáním s Ostravou připomnělo nepříjemnou absenci diváků…

Vítězství zpečetil sám hrající trenér!
Stolní tenisté HB Ostrov nezaváhali ani v devátém utkání letošní extraligy. Svěřenci hrajícího trenéra Bohumila Vožického zvítězili v Havířově nad domácím SKST Charvát 3:1 a jsou stále bez ztráty jediného bodu v čele průběžné extraligové tabulky.

Utkání v Havířově dobře rozehrál Dmitrij Prokopcov, který si ve třech setech poradil s mladým Janem Valentou. Pak sice havířovský lídr Petr David po výborném výkonu připravil Tomáši Treglerovi první porážku v soutěži, ale následující zápasy lépe zvládli havlíčkobrodští stolní tenisté. Nejprve Michal Obešlo opět prokázal srdce válečníka, když dokázal dotáhnout do vítězného konce souboj s Ondřejem Bajgerem, se kterým prohrával 0:2 na sety. Devátou výhru HB Ostrov v letošní extralize pak zpečetil střídající Bohumil Vožický, který musel nahradit zdravotně indisponovaného Tomáše Treglera. Zkušený kouč nastoupil vůbec poprvé v havlíčkobrodském dresu v nejvyšší soutěži. V utkání s Janem Valentou nezaváhal a přidal vítězný bod HB Ostrov.

Stolní tenisté HB Ostrov Havlíčkův Brod po vítězném utkání v Havířově

Zrcadlo výsledků:

Extraliga mužů ve stolním tenisu

9. kolo
HB Ostrov Havlíčkův Brod – TTC ENFIREEX Ostrava 3:0
Tomáš TREGLER – Šimon Bělík 3:2 (7, 3, -7, -9, 9), Michal OBEŠLO – Jakub Kleprlík 3:1 (-4, 8, 5, 4), Dmitrij PROKOPCOV – Filip Delinčák 3:0 (9, 10, 11).

13. kolo
SKST Charvát Havířov – HB Ostrov Havlíčkův Brod 1:3
Jan Valenta – Dmitrij PROKOPCOV 0:3 (-7, -7, -10), Petr David – Tomáš TREGLER 3:0 (5, 8, 10), Ondřej Bajger – Michal OBEŠLO 2:3 (9, 8, -4, -8, -9), Jan Valenta – Bohumil VOŽICKÝ 0:3 (-7, -9, -9).

  • Facebook
  • Twitter