Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Havlíčkobrodský Domov pro seniory v Reynkově ulici zasáhl Covid-19, potřebuje zdravotnický personál

/
/
/
2185 Zobrazení



V Domově pro seniory v Reynkově ulici, jehož zřizovatelem je město Havlíčkův Brod, se objevila nákaza nemocí Covid-19. Onemocněly i zdravotní sestry, které v zařízení nyní chybí nejvíce.

„Teď potřebujeme doplnit především řady zdravotnického personálu, dá se říct, že budeme rádi za každou pomoc. Pokud by nám mohl někdo vypomoci, velmi bychom to ocenili,“ říká ředitelka zařízení Magdalena Kufrová a doplňuje, že k dnešnímu dni (pondělí 26. října) onemocnělo pět z deseti zdravotních sester a 12 dalších zaměstnanců, kteří v domově pracují. Situace se neustále vyvíjí a během několika dnů může dojít k jejímu zhoršení. Pokud byste mohli pomoci, obracejte se, prosím, na telefonní čísla sekretariátu starosty města 569 497 105 a 569 497 106.

K výzvě se připojuje i Nemocnice Havlíčkův Brod, která shání
zdravotníky-dobrovolníky, všeobecné i praktické sestry, mediky, bývalé zaměstnance nemocnice, jež by byli ochotni vypomáhat ve zdravotnickém provozu. „Počty zdravotníků v izolaci či karanténě narůstají. Jsme velice vděčni všem studentům a medikům, kteří nám už aktuálně vypomáhají na odděleních. Čím víc dobrovolníků budeme mít nakontaktovaných, tím lépe se nám bude zvládat situace,“ dodává tisková mluvčí brodské nemocnice Petra Černo. Zájemci se mohou hlásit na telefonním čísle 569 472 129 nebo 736761911.

  • Facebook
  • Twitter