Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Havlíčkobrodské tmavé pivo získalo bronzovou medaili z European Beer Star 2018

/
/
/
936 Zobrazení



Ve čtvrtek 15. listopadu převzali zástupci Měšťanského pivovaru Havlíčkův Brod, a. s., v německém Norimberku ocenění za třetí místo za pivo Rebel Černý v největší evropské degustační soutěži piv.

V kategorii černých piv českého typu tak zopakoval umístění, kterého dosáhl také v roce 2009. Degustační soutěž European Beer Star 2018 je jednou z nejuznávanějších trofejí v pivovarnickém světě.

„Letošní ročník soutěže European Beer Star byl náročnější než v minulosti, protože pivovary z 51 zemí všech kontinentů přihlásily 2 344 piv, což je o 9 % více než v roce 2017 a představuje nový rekord účastníků. Cílem soutěže je demonstrovat rozmanitost chutí piv vyráběných tradičním způsobem. European Beer Star je ukázkou nejlepších piv na světě a její dosah neustále roste,“ vysvětluje Oliver Dawid, výkonný ředitel společnosti Private Brauereien Bayern, která evropskou soutěž piv pořádá.

„Rebel Černý je tmavý ležák s karamelově nasládlou chutí, jemnou hořkostí a rubínovou barvou. Vaří se tradiční technologií z čtyř druhů sladů a tří druhů chmele, kvasí v otevřených spilkách a zraje při nízké teplotě v ležáckých sklepích. Toto oblíbené pivo získává opakovaně ocenění na nejprestižnějších degustačních soutěžích, jako třeba první místa v soutěži České pivo. Díky bronzové medaili od mezinárodní odborné poroty se pivo z Vysočiny zařadilo mezi nejlepší piva na světě,“ shrnul nejnovější úspěch sládek pivovaru Pavel Pilař.

  • Facebook
  • Twitter