Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Hasiči se ve čtvrtek zapojí do likvidace slepic ve Vanči na Třebíčsku

/
/
/
198 Zobrazení



Veterináři potvrdili další dvě nová ohniska ptačí chřipky v chovech slepic ve Vanči a Častoticích na Třebíčsku. Ve čtvrtek 15. února v průběhu dopoledne začnou hasiči s utrácením slepic ve Vanči.

„Zásah bude probíhat obdobným způsobem jako minulý týden ve Valdíkově. Slepice budou přenášeny do kontejnerů, kde dojde k zaplynování oxidem uhličitým. Kontejnery budou následně převezeny z místa do kafilerní společnosti. Každý, kdo vstoupí do kontaminované části areálu chovu s drůbeží, bude vybaven ochrannými prostředky, jako jsou rukavicemi, ochranným oděvem a maskou CM6.
Po ukončení činnosti v hale projdou osoby dekontaminací, včetně veškeré techniky přímo zapojené do likvidace chovu. Kromě dekontaminačních souprav budeme mít na místě také týlový kontejner a přívěs nouzového přežití. Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina zajišťuje pro všechny zasahující vybavení ochrannými prostředky i prostředky na dekontaminaci techniky i osob. Předpokládáme, že likvidace chovu bude probíhat i ve večerních a nočních hodinách. Po ukončení zásahu se přesuneme do Častotic,“ popsala situaci Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině.

Aktualizace 16.00:

Odpoledne opustil areál ve Vanči první nákladní vůz naložený utracenými slepicemi, hasiči hlásí, že mají vyklizenou polovinu haly.

  • Facebook
  • Twitter