Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Hasiči, policisté a zdravotníci zasahují kvůli počasí nejen na silnicích Vysočiny



Od dnešní šesté hodiny ranní do deváté hodiny dopolední ve středu 6. ledna zasahovali hasiči na Vysočině u více než pěti desítek událostí v souvislosti s počasím. Nejčastěji odstraňovali stromy a větve, které padly na silnice. Nejvíc zásahů zaznamenali na Havlíčkobrodsku a Žďársku.

„Za pomocí motorových pil odstraňovali stromy a větve na Havlíčkobrodsku například u Jitkova, Krucemburku, Údav nebo Lípy. Na Žďársku museli zasahovat u Daňkovic, Herálce, Uhřínova nebo Velké Losenice. V ulici Nad Plovárnou v Jihlavě jihlavští profesionální hasiči provizorně upevňovali strženou plechovou střechu na domě,“ popsala Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině.


Sněžení komplikovalo na Vysočině od rána také dopravu. Od rána do 10.30 řešili policisté deset dopravních nehod, které se staly napříč Vysočinou. „Na silnicích všech tříd zůstává ležet mokrý sníh a způsobuje problémy se sjízdností. Ráno byly největší problémy. Na silnici I/38 u Želetavy ve stoupání zůstávaly kamiony, které po ošetření silnice postupně z místa odjely. Další problémy byly na jsou na silnici II/112 u Rácova na Jihlavsku, kde se  v 9.15 střetla dvě nákladní auta. Nehoda si vyžádala jedno zranění řidiče,“ doplnila Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.
U nehody zasahovali také profesionální hasiči z Třeště. „Při nehodě se zranila jeden z řidičů a skončil v péči zdravotníků. Komunikace v místě byla neprůjezdná. Hasiči provedli na havarovaných vozidlech protipožární opatření a místo události technicky zabezpečili,“ dodala Petra Musilová.
Řidič zůstal podle informací policistů ve voze zaklíněný a po jeho vyproštění ho převezla zdravotnická záchranná služba do zdravotnického zařízení v Jihlavě. „U obou řidičů byly provedeny dechové zkoušky s negativním výsledkem. Řidič druhého nákladního vozidla zraněn nebyl,“ přidala informace Dana Čírtková.

Už před devátou hodinou dopoledne vyjeli profesionální hasiči z Velkého Meziříčí s cisternovou automobilovou stříkačkou a rychlým zásahovým automobilem k  dopravní nehodě osobního auta na 127. km dálnice D1 ve směru na Prahu. „V době nehody cestovali ve voze dva lidé. Při nehodě se jedna osoba zranila a skončila v péči zdravotníků, kteří ji po nezbytném ošetření na místě události převezli k dalšímu ošetření sanitním vozem do nemocnice. Hasiči provedli na havarovaném vozidle protipožární opatření a místo události technicky zabezpečili. Zásah na místě stále probíhá. Příčinu, průběh a veškeré okolnosti dopravní nehody vyšetřují policisté,“ přiblížila další událost Petra Musilová.

Podle informací policistů by řidiči měli jezdit opatrně, protože sněžit by mělo po celý den.

Dopravu na Vysočině by mělo komplikovat počasí po celý den, foto: Policie ČR
  • Facebook
  • Twitter