Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Hasiči na Žďársku evakuovali dětský tábor

/
/
/
609 Zobrazení



V pátek 14. srpna zasáhly Vysočinu v odpoledních a večerních hodinách bouřky doprovázené silným větrem a přívalovými srážkami. Hasiči zasahovali u čtyřiceti událostí.

„Nejčastěji odčerpávali vodu ze zatopených sklepů objektů, pročišťovali ucpané kanalizace a odstraňovali stromy a větve, které padly na komunikace a tvořily tak překážku silničního provozu. Nejvíce událostí řešili hasiči na Žďársku, a to konkrétně v okolí Nového Města na Moravě a Bystřice nad Pernštejnem. V odpoledních hodinách začala stoupat hladina řeky Bystřice. Okamžitě byli zkontaktováni vedoucí všech letních táborů v okolí této řeky. Hasiči neustále prováděli monitoring stavu vody na řece. Po deváté hodině večer bylo rozhodnuto o evakuaci letního tábora v lokalitě u zříceniny hradu Aueršperku. Evakuovali 46 dětí a šest dospělých osob. Zázemí našli v budově základní školy v Bystřici nad Pernštejnem. Všechny události, u kterých jsme v souvislosti s počasím zasahovali, se obešly bez zranění osob,“ popsala páteční výjezdy hasičů Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině.

  • Facebook
  • Twitter