Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Studenti úspěšně ukončili dvoutýdenní studium Letní univerzity v Dukovanech

/
/
/
2067 Zobrazení



V pátek 14. srpna skočil v Jaderné elektrárně Dukovany dvanáctý ročník Letní univerzity, které se účastnilo 28 studentů z technických vysokých škol z celé České republiky. Zájem ze strany vysokoškolských studentů byl i přes aktuálně platná preventivní opatření velký.

Ze závěrečného znalostního testu vzešel Krále Letní univerzity, kterým se stal Tomáš Kubále z ČVUT.

Letní univerzita patří mezi prestižní akce pro studenty technických oborů. Každoročně se na tuto stáž hlásí několik desítek studentů z celé České republiky i ze Slovenska. V uplynulých čtrnácti dnech studenti absolvovali prohlídky provozu elektrárny, skladu s použitým palivem, aktivně se účastnili zajímavých přednášek dukovanských odborníků. O víkendech se mladí bavili návštěvami zajímavých míst regionu. Závěrečný den patřil setkání s ředitelem elektrárny Romanem Havlínem a předsedkyní Státního úřadu pro jadernou bezpečnost, Danou Drábovou.

„Byl jsem moc rád, že jsem se mohl podívat do provozu elektrárny a potkat se s lidmi, kteří ji provozují. Super byly i odpolední programy, během kterých se účastníci stáže lépe poznali. Rozhodně jsme se nenudili :-),“ zhodnotil své dvoutýdenní zážitky Tomáš Kubálek. Druhé místo obsadil Michal Špaček z VUT v Brně a třetí místo Václav Jírů z plzeňské ZČU.

Cíl stáží studentů na elektrárně není pouze prohloubení znalostí v oblasti jaderné energetiky, ale také využití příležitosti navázání spolupráce se Skupinou ČEZ do budoucna. Přibližně pro třetinu účastníků je Letní univerzita dobrým startem perspektivní pracovní kariéry.

  • Facebook
  • Twitter